Primarii din județ vor primi bani pentru drumuri, gaze, apă și canalizare

0
486

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, am precizat, într-o conferință de presă, susținută miercuri la Palatul Victoria,  că la nivelul ministerului sunt identificate trei domenii – drumuri de interes local, apă şi canalizare şi accesul populaţiei la sistemul de gaze – care ar urma să fie incluse în Programul Naţional de Investiţii în Infrastructura Locală.

„Sunt trei domenii care sunt identificate la nivelul ministerului şi despre care discutăm. Este vorba în primul rând de drumuri de interes local, unde există şi foarte multe proiecte întocmite chiar şi cu documentaţie tehnică, o parte dintre ele; de asemenea, pe apă şi canalizare și nu în ultimul rând, introducerea gazului şi accesul populaţiei la sistemul de gaze, unde, la fel, nu o să avem mai mult ca sigur finanţare europeană. Deci, acestea sunt cele trei mari domenii care trebuie, din punctul nostru de vedere, finanţate şi pentru care vom creiona un program de investiţii”, a afirmat Cseke Attila la Palatul Victoria.

Pentru programele derulate, cum ar fi cele prin PNDL şi CNI, ministrul spune că va solicita bani la rectificarea bugetară.

„Programul PNDL nu s-a oprit, primim facturi în continuare de la unităţi administrativ-teritoriale şi din moment ce la rectificare vom avea o sumă importantă, vom continua plăţile din PNDL. De asemenea, pe Compania Naţională de Investiţii avem o execuţie bugetară de aproape 70% şi, din analiza noastră, vom solicita suplimentări de credite bugetare acolo. Cam acestea sunt principalele programe de investiţii din Ministerul Dezvoltării. Sigur, această analiză va avea loc şi vom discuta cu cei de la Finanţe”, a precizat Cseke Attila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.