pdlMai mulţi primari democrat-liberali au susţinut o conferinţă de presă alături de senatorul Constantin Igaş, în cadrul căreia au criticat intenţia de desfiinţare a unor administraţii financiare din judeţ. Desfăşurată sub sloganul „Stop destructurării judeţului Arad”, conferinţa i-a reunit pe primarii din Nădlac, Semlac, Peregul Mare, Şeitin şi viceprimarul din Pecica. Senatorul Igaş şi-a reluat criticile la adresa Guvernului Ponta din pricina faptului că aproximativ o sută de arădeni de la Finanţe vor rămâne fără locuri de muncă şi pentru intenţia de desfiinţare a administraţiilor financiare din Nădlac, Pecica, Pâncota şi Curtici. „Oamenii din aceste oraşe, dar şi din comunele apropiate vor avea de suferit. Fac un apel la parlamentarii arădeni ai USL pentru a interveni şi a opri acest demers”, a afirmat Igaş.
Viceprimarul oraşului Pecica, Miodrag Stanoiov, spune că premierul Victor Ponta se lăuda cu faptul că are rădăcini în Pecica. „Ar trebui să nu ne lase fără administraţia financiară, cu atât mai mult cu cât se lăuda că are rădăcini la Pecica. Dacă nu se conformează, atunci să nu se mai laude cu acest lucru”, a spus răspicat vicele pecican.
Mai dur a fost primarul oraşului Nădlac, Vasile Ciceac, care a spus că vor urma proteste de stradă, pe care el le va susţine. „Vom bloca Drumul Naţional 7 dacă se va lua decizia desfiinţării administraţiei din Nădlac. Suntem cel mai vestic oraş din România, iar dacă vom fi arondaţi la Arad, oamenii din Nădlac vor avea de mers o dată sau de două ori pe lună 52 de kilometri pentru a-şi rezolva problemele”, a spus Ciceac.
Primăriţa comunei Semlac, Letiţia Stoian, spune că va încuraja oamenii să protesteze, întrucât situaţia este de neconceput. „Oamenii sunt foarte revoltaţi. Eu aş vrea ca măcar una dintre administraţiile financiare din Pecica sau Nădlac să rămână pentru ca oamenii să nu fie nevoiţi să meargă până la Arad. Îi voi încuraja pe cei din Semlac să protesteze”, a spus Letiţia Stoian.

Recomandările redacției