Primăriile din judeţ se dotează cu echipamente şi utilaje

0
449

licitatiiMai multe primării din judeţul Arad îşi vor cumpăra în acest an echipamente cum ar fi instalaţii de sunet, scenă mobilă, dar şi utilaje precum buldoexcavatoare, plug pentru deszăpezire şi autobasculante.
Astfel, Primăria Socodor a lansat o licitaţie publică pentru achiziţionarea unei scene mobile, a unei instalaţii de sunet, a unui cort şi a unei instalaţii de lumini, toate urmând să fie folosite la organizarea festivalului local „Praz­nicul de Pită Nouă”.
„Primăria Comunei Socodor, din judeţul Arad, organizează anual un festival cu  specific local intitulat «Praznic de Pită Nouă». Festivalul se organi­zează în data de 15 august a fiecărui an şi dovedeşte dra­gostea faţă de folclor şi respectul faţă de tradiţia şi specifi­- cul local al locuitorilor comu-nei şi al autorităţilor locale”, se menţionează în anunţul de licitaţie.
Finanţarea acestora se va face din fonduri europene, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, Măsura 322. Valoarea contractului a fost estimată la 14.000 lei.
De asemenea, Primăria Comunei Seleuş şi-a manifestat intenţia de a cumpăra utilaje pentru deszăpezire, respectiv un tractor, un încărcător frontal, o cupă, o furcă şi o tocătoare cu care se va acţiona la deszăpezirea drumurilor comunale dar şi la întreţinerea spaţiilor verzi.
Valoarea estimată a utilajelor este de 144.777 lei, iar plata acestora se va face tot prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, Măsura 413.22.
Totodată, Primăria Chisindia a anunţat că va cumpăra un buldoexcavator pentru dotarea Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din localitate.
Buldoexcavatorul va folosi la evacuarea de urgenţă a apei prin decolmatarea unor văi, şanţuri, la deszăpezire, precum şi la alte situaţii de urgenţă (alunecări de teren, inundaţii).
Primăria Chisindia va plăti buldoexcavatorul, a cărui valoare a fost estimată la 235.914 lei, cu bani din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.
Primăria Comunie Birchiş a publicat pe Serviciul Electronic de Achiziţii Publice un anunţ conform căruia doreşte să cumpere o autobasculantă.
Conform caietului de sarcini, autobasculanta trebuie să fie dotată cu geamuri laterale acţionate electric, oglinzi retrovizoare cu încălzire şi acţionare electrică, aer condiţionat, sistem „Pilot automat”, tahograf digital, volan cu comenzi pentru computerul de bord şi altele.
Valoarea estimată a contractului este de 400.000 lei, iar finanţarea se va face din bugetul comunei.
Şi Primăria Comunei Sintea Mare are în vedere achiziţionarea de utilaje pentru deszăpezire cum ar fi un tractor, un încărcător frontal, o cupă, o lamă deszăpezire, o sărăriţă şi o perie rotativă. „Comuna Sintea Mare are în administrare peste 24 kilometri de drumuri, care, din cauza lipsei utilajelor, de cele mai multe ori rămân blocate îngreunând accesul utilajelor de intervenţie (Salvare, Pompieri), transportul angajaţilor către locurile de muncă şi transportul elevilor către unităţile de învăţământ”, este justificarea prezentată în caietul de sarcini al achiziţiei.
Totodată, pentru întreţinerea spaţiilor verzi din localitate, Primăria Sintea Mare va achiziţiona un tractor pentru tuns iarba şi o maşină pentru tuns iarba.
Valoarea utilajelor a fost estimată la 144.381 lei, iar finanţarea acestora se va face prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.
Conform legislaţiei în vigoare achiziţiile se pot face doar prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), iar cererile primăriilor arădene au fost publicate în luna decembrie a anului trecut şi în prima lună a acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.