Joia este zi de piață la Sebiș, piață agroalimentară, de uz casnic, cam de toate găsești la Sebiș. Nu am fost hotărât să mă opresc în Sebiș, dar am vrut să văd cum respectă cetățenii condițiile privind protejarea împotriva răspândirii virusului, dar să știți că nu prea am văzut persoane care să nu poarte mască sau să nu păstreze dis­tanța, ceea ce înseamnă că sunt respectate hotărârile de Guvern. După ce am dat o tură prin piață, m-am gândit să trec pe la sediul Primăriei să-l felicit pe noul primar, mai ales că este cel mai tânăr primar de oraș din țară și cel mai tânăr primar din județul nostru. Într-adevăr, Sebișul avea nevoie de un asemenea primar, pentru că mulți ajungi în această funcție deși nu au habar de administrație. Însă, domnul Cristian Feieș a făcut pași importanți în administrație, timp de 8 ani a fost consilier județean și tot atâția președinte de comisie buget-finanțe în cadrul CJA și un an administrator public al orașului Sebiș. Ceilalți candidați nu aveau nici pe departe experiența pe care a acumulat-o actualul primar al orășelului de pe Valea Crișului Alb.

  • Domnule primar, la Sebiș este moștenire din tată în fiu să ajungi la conducerea administrației?
  • Nu, din contră, a fost o campanie cu mulți competitori, a fost o schimbare de generație, o schimbare de garnitură în Consiliu Local, având în vedere că au fost aleși 12 consilieri noi din 15, doar 3 au mai rămas în Consiliu din vechile gărzi, iar partidul pe care îl conduc a câștigat 5 mandate, dar purtăm negocieri pentru a avea majoritate în acest mandat de 4 ani, ca să putem aproba proiecte pe care le așteaptă cei care ne-au trimis aici și ne-au dat votul de încredere. Eu zic că nu va fi problemă pentru că toți vrem să facem multe pentru orașul nostru, cel puțin așa susțin dânșii, dar eu cred totuși că va fi bine.
  • Domnule primar, spuneți-ne ce ați vrea să faceți..
  • Da, v-am spus cetățenii așteaptă multe de la noi, dar le vom face, suntem generație mai tânără. Este vorba de aduc­țiunea de gaz, avem proiect pentru stația de tratare a apei, stația de epurare, sunt mai multe obiective pentru orașul Sebiș, bineînțeles avem multe proiecte începute și vom continua cu ele, printre care se numără școala, grădinița, spitalul, intersecția de la podul nou de peste vale, ambulatoriul de la spital este proiect pe fonduri europene, vom face bloc de locu­ințe sociale și acesta va fi pe fonduri europene, în valoare de 3,2 milioane de euro. Vom mai face proiect la școală, vrem să digitalizăm tot ce înseamnă actul de învățământ, cu cataloage electronice, arhive, tablete pentru elevi, care va fi în valoare de 500.000 de euro. Am depus un proiect de 700.000 de euro la spital pentru aparatură și am reușit să achizi­ționăm pentru spitalul nostru un PCR, care va intra în funcțiune în scurt timp. Am pus pe SEAP lucrările ambulatoriului până la sfârșitul lunii, în 30 octombrie. Am făcut un memorandum la Ministerul Transporturilor, referitor la linia CFR Ineu-Brad, că s-a dispus scoaterea trenurilor de pe această rută, practic vor să închidă această linie. Am asfaltat 1,3 km, am mai făcut drumul la cimitir, vreau să mai precizez că voi achiziționa un buldo-exca­vator, tot pe fonduri europene, vom moderniza iluminatul public prin leduri. Trebuie făcute multe în orașul nostru, dar așa cum am zis, a fost o campanie agresivă din partea unor competitori, poate unii dintre ei nici nu-și dau seama ce înseamnă administrația, care nu este chiar așa simplă, este foarte complexă, dar îi îndemn să plecăm la luptă pentru cetățeni, să uităm ce a fost în campanie. Avem locuri de muncă, dar nu avem forță de muncă, avem nevoie de circa 120 de muncitori în diferite munci, confecții metalice, cojocării, pielării la Gema și multe altele. La Sebiș, aproape că este chiria ca la Arad, nici așa nu este în regulă, deci până la urmă va trebui să se intre într-o normalitate.
  • Domnule primar, noi vă urăm succes din tot sufletul.

Recomandările redacției