Primarul Aradului, pamfletat după ce a susținut că gazonul din Arad nu este o problemă

0
304

Suporter Club UTA, a răspuns primarului Aradului print-un pamflet după ce acesta a declarat, într-o videoconferință, că gazonul stadionului „Francisc Neuman“ nu e așa rău cum îl descriu unii.

Nu aș vrea să intru într-o polemică pe această temă că aici toată lumea e un părelolog. Eu compar cu starea, în aceleași condiții de precipitații, a altor terenuri din țară pe care le-am văzut și ne-am putea declara mulțumiți. Mă uit la echipamentul după meci al celor care sunt pe teren comparativ cum era altădată și nu puteți spune că arată foarte rău. Așadar, înseamnă că nu e chiar atât de rău cum vor unii să îl prezinte. Nu că nu poate fi mai bine sau mai poate fi îmbunătățit….am toată deschiderea. Dar să aud cuvinte ca impracticabil sau imposibil de jucat sau unele tendințe de a pune rezultatele pe seama gazonului. Totdeauna îi de vină altcineva. Așadar, var rog să nu se dea vina rezultatelor pe alte motive. Nu că nu ne-am dori rezultate mai bune. Dar, dincolo de orice, este sport, nu e o problemă. Deocamdată ne putem declara mulțumiți cu un loc onorabil în clasament și dacă ne uităm în jurul nostru stânga dreapta. Din multele echipe din Ardeal, din vecini, care erau în Liga 1, acum nu mai sunt în Liga 1 și noi suntem. Ne declarăm mulțumiți și la capitolul acesta”, au fost cuvintele lui Călin Bibarț.

Iată ce au transmis cei de la Suporter Club UTA:

Pentru că de-a lungul timpului am fost acuzați de nenumărate ori că nu suntem constructivi în criticile noastre, că doar demolăm și nu îi susținem pe cei care construiesc, am decis să ne revizuim atitudinea și să venim în sprijinul primarului Aradului și al administrației locale. Astfel, constatând că în ciuda efortului neprecupețit depus de primul cârmaci al urbei, starea gazonului de pe noua arenă Francisc Neuman continuă să fie una precară, am identificat soluția problemei: gazonul trebuie înlocuit, iar acest lucru îl vom face noi suporterii, permițând autorităților locale să se dedice în totalitate unor probleme mult mai presante ale orașului. În acest scop, facem apel la toți suporterii UTA-ei care au primit caserole cu bucăți din vechiul gazon al stadionului Francisc Neuman să le doneze în scopul refacerii acestuia. Înțelegem că pentru cei mai mulți dintre beneficiarii acestor caserole, renunțarea la acea părticică de istorie va fi un sacrificiu care va lăsa urme, dar suntem convinși că fotografiile făcute cu fostul primar Gheorghe Falcă cu ocazia intrării în posesia lor, le vor alina din nostalgia provocată de acest sacrificiu. În plus, vom solicita primăriei ca fiecare suporter ce își va dona părticica de gazon, să beneficieze de o participarea gratuită la o ediție a Rondului de Noapte, în compania domnului primar, Călin Bibarț.

Și pentru că am amintit de fostul edil al orașului, cel căruia îi datorăm punerea pietrei de temelie a acestei ctitorii glorioase, îi adresăm o rugăminte de suflet: să recreem celebra fotografie cu domnia sa așezat pe gazonul vechiului Francisc Neuman înainte de demolare. Anii au trecut și o imortalizare de tipul „atunci vs acum” credem că ar provoca o mare bucurie suporterilor domniei sale și ai echipei noastre. Pentru a-și putea organiza agenda încărcată îi propunem ca acea fotografie în aceeași poziție să o realizeze după încheierea următorului meci al UTA-ei de pe teren propriu, cel cu FC Hermannstadt. Suntem convinși că energia transmisă de gazonul noului Francisc Neuman îi va provoca domnului Gheorghe Falcă același zâmbet larg cu care a cucerit atâtea mii de arădeni de-a lungul ultimelor două decenii.

Și, înainte de a încheia, pentru că nu putem face abstracție de parcursul nesatisfăcător al echipei noastre care, în ciuda condițiilor deosebite oferite de administrația locală, se încăpățânează să nu ne ofere gustul victoriei pe teren propriu, solicităm conducerii clubului să facă toate demersurile necesare pentru îmbunătățirea staff-ului tehnic al echipei noastre. În acest scop, constatând uimiți din ultimele luări de poziție, că domnul primar Călin Bibarț are opinii foarte pertinente pe teme tehnico-tactice, îl propunem ca director tehnic al echipei. Este o surpriză plăcută faptul că, deși cei mai mulți dintre antrenori au nevoie de ani de zile de învățare pentru a putea obține Licența Pro, domnul primar a reușit să asimileze un asemenea volum de cunoștințe în perioada în care, suferind fiind, a decis ca între două ședințe foto în pijama, să se dedice studiului tranziției pozitive și al pressingului de întâmpinare. Cu speranța că de data acesta am reușit să ne aducem și noi o mică contribuție la înaintarea sportului arădean spre cele mai înalte culmi de progres și civilizație, îl salutăm călduros pe domnul primar și pe toți colaboratorii domniei sale din primăria Arad și din partidul pe care-l susține și ne angajăm ca din primul moment în care porțile stadionului se vor deschide pentru noi suporterii, aceste calde urări de bine să fie auzite meci de meci de către toată țara!”.

Discuția despre gazonul din Arad a fost redeschisă după ce terenul s-a desprins la meciul dintre UTA și Dinamo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.