Primarul Ciceac avea liste cu persoanele care urmau să beneficieze de arborii tăiaţi

0
234

Conform procurorilor, primarul Nădlacului avea liste cu persoanele care urmau să primească arborii tăiaţi.

Probatoriul administrat în cauză până la acest moment procesual a relevat faptul că începând cu toamna anului 2015 până în cursul lunii martie 2016, au fost tăiaţi un număr de 82 de arbori din Parcul Mare al Orașului Nădlac denumit „Pădurice”, teren ce aparţine domeniului public al oraşului Nădlac, de către mai multe persoane, cu aprobarea primarului oraşului Nădlac, inculpatul Ciceac Vasile, fără a exista o hotărâre a Consiliului Local în acest sens, fără a deţine autorizaţie de exploatare şi fără ca aceşti arbori să fi fost anterior inventariaţi şi marcaţi cu dispozitive speciale de către personalul silvic autorizat.

Anterior tăierii, arborii respectivi erau fotografiaţi de un consilier al primarului, iar lemnul de foc rezultat era repartizat de primarul Ciceac Vasile către anumiți cetățeni ai oraşului Nădlac stabiliți de acesta anterior, existând liste cu persoanele ce urmau a beneficia de materialul lemnos. Activitatea de tăiere, fasonare, transport și distribuire era coordonată de către persoane desemnate de primar să acţioneze astfel.

Valoarea prejudiciului produs prin comiterea faptelor se ridică la suma de 61.408,206 lei, fiind de cel puţin 50 de ori mai mare decât preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior.

În cursul zilei de 25 aprilie 2016, ca urmare a obținerii autorizării legale de la instanța competentă, a fost efectuată o percheziție la sediul Primăriei Orașului Nădlac, de unde au fost ridicate mai multe bunuri.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, după ce în prealabil a fost începută urmărirea penală şi a fost pusă în mişcare acţiunea penală, au înaintat judecătorului de drepturi şi libertăţi propunerea de arestare preventivă a inculpatului Ciceac Vasile. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar cu privire la inculpatul Ciceac Vasile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.