Primarul comunei Târnova a pierdut definitiv procesul cu ANI

1
711

Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat în favoarea Agenției Naționale de Integritate în procesul ce îl vizează pe Florin Farcașiu, primarul comunei Târnova. Cel mai vechi primar liberal din țară ar urma să-și piardă funcția, ca și consecință a acestei decizii.

Admite recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva Sentinţei civile nr. 59 din 14 februarie 2017 a Curţii de Apel Timişoara – Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa atacată şi, rejudecând respinge acţiunea reclamantului, Farcasiu Florin, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 27 septembrie 2019”, se arată în minuta ÎCCJ.

Potrivit ANI, în perioada 26 iunie 2012 – 29 iunie 2014, acesta a deținut simultan funcția de primar al comunei Târnova și calitatea de membru în Consiliile de Administrație ale Școlilor Gimanziale Târnova și Agrișu Mare. Acesta ar fi participat, ca reprezentant al Primăriei, la 33 de ședințe ale Consiliilor de Administrație ale celor două unități școlare.

Urmează să se motiveze sentința și să se comunice părților și Instituției Prefectului, după care se va lua o decizie. Îmi îndeplinesc funcția de primar până când mi se va comunica decizia Înaltei Curți și în funcție de aceasta voi acționa în consecință”, ne-a declarat Florin Farcașiu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.