arestPrimarul Zărandului, reţinut de procurorii anticorupție, pentru luare de mită de la o persoană care avea nevoie de avize pe acte, rămâne în arest.
Curtea de Apel Oradea a judecat, marţi, recursul formulat de primarul comunei Zărand împotriva mandatului de arestare pe 29 de zile, emis pe numele lui la sfârşitul săptămânii trecute, când a fost prins în flagrant de procurorii DNA Oradea. Soluţia Curţii de Apel Oradea este definitivă.„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teri­- torial Oradea efectuează cercetări penale față de învinuitul Ion Florin Moț, primar al comunei Zărand, judeţul Arad, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de luare de mită și spălare a banilor”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţio­nale Anticorupţie.
În perioada aprilie – iulie 2013, Ion Florin Moț, în calitate de primar al comunei Zărand, respectiv președinte al Comisiei Locale de Aplicare a Legilor Fondului Funciar Zărand, a acceptat promisiunea de a primi suma de 40.000 euro, de la un denunțător, cu titlu de mită. Ion Florin Moţ a fost reţinut, în data de 12 iulie, de procurorii DNA, pentru că a primit peste 11.000 de euro mită, din 40.000 de euro promişi, pentru a aviza acte necesare denunţătorului pentru a înscrie dreptul de proprietate asupra unui teren de 250 de hectare.
(C.G.)

Recomandările redacției