Primarul de Moneasa, Ioan Nuțu Herbei: „Nu înseamnă că dacă faci lucruri necesare în această perioadă este campanie electorală”

0
563

„La noi cam așa se interpretează dacă faci lucruri în această perioadă, că îți faci campanie electorală. Eu zic că este o abordare greșită”, a precizat Ioan Nuțu Herbei, primarul comunei Moneasa, care continuă: „Da, dacă amintești de partid și de programul lor. Însă și asta este în regulă, dacă ei își plătesc publicitatea. Dar atunci când îți arăți realizările și ceea ce vrei să faci pe viitor, eu nu o văd ca pe o publicitate. Eu o văd ca pe o nevoie de informare a cetățeanului. Pentru că pe banii lui, omul trebuie să fie informat, pe diverse canale. Ori altfel, ne întoarcem la toboșarul de pe vremuri, care mergea și bătea toba prin toate satele și pe toate ulițele”. Marea majoritate a timpului, primarul Herbei este prezent în stațiune. Unde se vede foarte bine munca administrației locale, mai ales după groaznica furtună din septembrie 2017. Drept urmare, mulți vizitatori spun acum că Stațiunea Moneasa parcă arată altfel decât o știau ei. Brazii de pe promenada principală au fost doborâți de furtună atunci. Însă sunt păreri că parcă mai mult țineau umezeală, nu doar umbră. Cu toate acestea, ori de câte ori am fost la Moneasa, chiar și în cursul săptămânii, parcările erau pline. Așa că se poate spune fără a greși că Moneasa rămâne în continuare „Perla Munților Apuseni”, cu un aer foarte curat și nepoluat și cu liniște deplină. În plus, mai are și niște manageri de unități hoteliere de nota zece. „De altfel, într-o discuție avută cu domnul Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad că una dintre țintele pentru dezvoltare va fi și stațiunea Moneasa. Să deie Domnul să fie așa, căci atunci va fi bine pentru toți”, mai spune primarul Nuțu Herbei. Să revenim însă la discuția cu domnul primar Herbei.
– Ați amintit de punctul de vedere al domnului președinte Iustin Cionca. Așa ar trebui să fie. Este vorba de un interes comun până la urmă. Ce s-a făcut la Moneasa în ultimul timp?
– Am realizat amenajarea unor punți de trecere în cartierul Jmelt din Moneasa, care deservește locuitorii din zona Cuptorului de Fier, aflat pe malul Văii Monesei. Deci știu că această punte aproape că nu mai era practicabilă. În această perioadă se mai lucrează la o parcare unde se vor mai asigura 30- 40 de locuri pentru mașini. În aceste zile lucrarea va fi finalizată. Am spus din capul locului că aceasta nu este o pagină electorală. Nici măcar nu am făcut inaugurarea la finalizarea parcului cu instrumente pentru gim­nastică. Aici este un loc pentru recreere în stațiune. Este un parc care se află pe o suprafață de 300 de metri pătrați. Aici am montat o serie de aparate de gimnastică și mese pentru tenis de masă. Astfel, avem patru aparate de fitness și vă voi arăta cum funcționează fiecare dintre ele. Mai avem două mese de tenis de masă, două table de șah, două pergole, patru bănci. De asemenea, avem suficiente coșuri pentru gunoi în această zonă. Pentru a da o notă distinctă, am amenajat un vechi autoturism Trabant ca un imens coș cu flori decorative. Din păcate văd deja că lipsește o parte din ornament, de la farul din dreapta, unde era pus un nufăr. Nici nu știi dacă e bine să le pui, că sunt unii care, după cum se vede abia așteaptă să le distrugă. Dar avem montate camere video și o să vedem cine și când a circulat în acest spațiu. Am mai montat, de asemenea, opt lampadare care asigură iluminatul pe timp de noapte. Am început din această lună și amenajarea parcului pentru copii. Cred că acum nimeni nu se mai poate plânge de drumul care ajunge la Moneasa. Vă mai spun că sunt mai hotărât ca oricând să termin în mandatul acesta terenul sintetic din Rănușa. De asemenea, vreau să modernizăm și drumul la Izoi , pe o lungime de 4,7 kilometri. Deși această proprietate este în patrimoniul comunei adversarii vorbesc despre tot felul de bazaconii, chiar dacă sunt din aparatul primăriei sau în Consiliul Local.
– Ce alte investiții mai vizați?
– Am depuse proiecte care sper să fie fi­nanțate în cel mai scurt timp. Este vorba în primul rând de „Aventura Parc” care va fi am­- plasat în locul numit Burtușeasca. Acesta se va întinde pe o suprafață de 7 hectare. De asemenea, lucrăm la proiectul care are în vedere reabilitarea Căminului Cultural Moneasa. Vom mai avea ceva în colaborare cu Primăria Dezna. Cred că este un proiect important atât pentru noi, dar și pentru Dezna. Dar asta va începe după alegerile locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.