Primarul din Beliu își urcă familia în jeep-ul de un miliard de lei și pleacă la mare. Doar că mașina aparține primăriei

14
56439

Ăsta da primar! Emanuel Horhat Coraș, primarul comunei Beliu, pleacă în vacanță, la mare. Nu e nici o problemă, să aibă parte și din partea noastră de vreme bună și distracție plăcută, doar că primarul își urcă familia într-un jeep de un miliard de lei. Nici asta nu ar fi problema noastră, chiar îi urăm drum bun, doar că jeep-ul de un miliard aparține comunității, adică este mașina de serviciu a primăriei. Mașină care a fost cumpărată din bani publici pentru a fi folosită în scop de serviciu. Pentru a folosi intereselor cetățenilor care locuiesc în comuna Beliu, nicidecum pentru vacanțe.

Nu cu mult timp în urmă am scris despre halul în care arată comuna Beliu, păstorită de primarul Emanuel Horhat Coraș. Scriam atunci în urma unor sesizări venite din partea mai multor cetățeni din Beliu: „Foarte rar îl găsești pe la primărie, iar pe vreun șantier nu are pe unde să umble, deoarece la noi nu se construiește nimic/ Foarte rar îl vedeam noi și înainte, dar acum că și-a tras limuzină cu un miliard de lei, nu îl mai vedem defel/ Comuna noastră arată ca vai de mama ei, în timp ce nu cred ca vreun primar din județul ăsta să aibă așa limuzină cum are primarul nostru. Ne «mândrim» cu el/ Cred că puțini în țara asta se pot lăuda că au asemenea mașină/ El (primarul) conduce mașină de un miliard de lei, iar problemele cu vânzarea de pământuri este cât casa, aici, la Beliu/ Am ajuns să fim cunoscuți în tot județul pentru două lucruri: primar cu limuzină de un miliard de lei și problemele cu vânzarea de terenuri“.

Reportajul nostru era alcătuit din mai multe fotografii realizate în Beliu, care veneau în sprijinul afirmațiilor noastre: comuna arată jalnic.

Am avut reacții din partea primarului, atât în mod direct, cât și prin intermediul altor persoane, care ne-au „urecheat“ că l-am „zdruncinat“ prea tare. Am revenit după vreo două luni în Beliu și am realizat un al doilea reportaj în care am scris cum au evoluat lucrurile. Speram să fie și ultimul și să ne vedem de alte subiecte.

Din păcate, însă oricât de mult ne-am dori să o lăsăm mai moale cu subiectul Beliu, suntem asaltați de telefoane, și dintr-o parte și din alta. „Chiar acum a plecat la mare cu mașina primăriei. El, mama și sora. Ostentativ, așa. După toate câte s-au scris despre el, așa a înțeles să reacționeze. Comuna noastră arată ca vai de ea, dar avem jeep de un milard de lei pentru ca primarul să meargă în concediu“, ne-au sunat nervoși oamenii.

O altă ispravă a primarului este legată de ocolul silvic. „Este vorba despre membrii consiliului de administrație ai Ocolului Silvic Dumbrava, alcătuit din primarii comunelor din zonă. În mod normal, primarul trebuia să facă parte din acest consiliu sau să îl pună pe vice. Edilul nostru șef a hotărât însă să îl pună în consiliu de administrație pe verișorul său, pentru ca acesta să primească 1.500 de lei pe ședință“, ne-a povestit un alt cetățean din Beliu.

(G.A.)

14 COMENTARII

 1. Cei care aduc astfel de afirmatii ar trebui sa faca ceva pentru sufletul lor..sau daca se simt mai bine vorbind despre altii ,inseamna ca au o problema la nivel de educatie. Trist!

  • Daca afirmatiile sunt corecte si acoperite de fapte, este un lucru foarte grav. Cum isi permite acest domn sa foloseasca de bani publici in interes personal ? Se crede stapanul comunei, duce sau conte de Beliu ? Este pur si simplu un abuz si trebuie pedepsit . In Germania un ministru si-a dat demisia pentru ca a folosit masina de serviciu in interes personal. Mata, coana Andreia, ai standarde morale foarte scazute.

 2. Si apropo, voi cand va lafaiti la piscine sau va cumparati masini noi ,cine merge sa va barfeasca sau sa lase articole aiurea despre voi? Daca e primar ar trebui sa stea inchis in casa sau in birou ?Bine zice inteleptul Solomon, ca ” gura celor rai ascunde silnicie „

 3. Bai “persoana” înțeleapta, mașina instituției nu e un bun personal. Cât de limitată sau mediocra intelectual poți sa fi sa compari proprietatea personală cu cea publica. Trebuie sa fi ori dereglat mintal ori prost de pute

 4. sunt oripilat sa vad ca un ziarist (intelectual s-ar zice) mai vorbeste de „miliarde” – Omule s-au schimbat banii de multi ani si tu vorbesti tot in vechea moneda ; oare da mai bine ? miliardul asta cred ca e vreo 20.000 euro. Ce „limuzina” cumperi cu 20.000 euro , da 1 miliard suna altfel. Si daca a plecat cu masina de servicu care e problema ? Cati oameni in tara asta, care au masini de serviciu nu pleaca cu ele in vacanta ? iti spun eu : majoritatea! Daca primarul asta nu e bun, alegeti altul ! exista mijoace democratice sa faci asta . dar noi ne plangem ….

  • Iui de la ce lucruri minore „va oripilati”!
   Frauda,furtul,minciuna,ce sentimente va trezesc? Compasiune…toleranta?
   Firmele private pot permite angajatilor sa foloseasca masinile de serviciu pentru ca SUNT PRIVATE!
   Un bun al unei institutii de STAT ,e al STATULUI si achitat din banii cetatenilor care platesc taxe si impozite!

   • Si totusi… denominarea s-a facut cu peste 16 ani in urma… pai daca omul de rand care a scris articolul nu e in stare, ce pretentie avem de la conducatorii alesi de omul de rand?!

 5. Din cate stiu nu exista masina de marca Jeep care sa coste 200 de milioane de euro, echivalentul la un miliard de lei. Ca de obicei, un click bait jegos si un analfabet care scrie aiurea

 6. Bai „desteptilor”, pe calculatorul „de masa” bateti 1.000.000.000, stergeti 4 zerouri daca stiti… apoi impartiti la 5 si e 20.000 de Euro… grea matematica… nu incercati la bac ca nu aveti nicio sansa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.