Primarul din Sfântu Gheorghe s-a opus organizării unei manifestări de Ziua Imnului Naţional

0
262

Ziua Imnului Naţional a fost sărbătorită, miercuri, în faţa statuii voievodului Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe de un grup restrâns de persoane, deşi primarul munici­- piului, Antal Arpad, s-a opus organizării manifestărilor din considerente de siguranţă, având în vedere contextul epidemiologic actual.
„Având în vedere faptul că pe 4 iunie (ziua semnării Tratatului de la Trianon -n.r) s-a organizat un eveniment unde există dovezi că distanţarea socială, fizică nu a fost păstrată, şi având în vedere faptul că nu s-au respectat, la acel eveniment, acele obligaţii care sunt în acest moment pentru orice eveniment public,
şi având în vedere faptul că persoanele care au participat la acel eveniment
şi foarte probabil vor participa şi la acest eveniment vin din judeţe unde rata
infectărilor cu noul coronavirus este foarte ridicată, cred că este obligaţia mea ca primar să protejez cetăţenii. Pentru că nici data trecută nu au participat mai mult de 5-10 persoane din localitate. Dar, dacă persoanele care vin aici, Doamne fereşte, sunt infectate şi se vor întâlni cu 5-10 persoane din comunitatea noastră şi aceste persoane vor fi, Doamne fereşte, infectate atunci este o problemă (…) Deci, manifestarea nu este autorizată, dar nu pot spune că este nelegală, pentru că oricine organizează un eveniment cu 50 de persoane are obligativitatea de a anunţa Primăria, iar ei au anunţat. De aici încolo este obligaţia organelor de ordine, Poliţie şi Jandarmerie, ca în cazul în care nu se respectă tot ce este stipulat prin acel ordin comun al ministrului Culturii şi ministrului Sănătăţii să îi sancţioneze“, a declarat primarul Antal Arpad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.