simandPrimarul liberal al comunei Şimand, Florin Liviu Dema, a prezentat, ieri, o parte a rezultatelor instituţiei la un an de la desemnarea sa în funcţie prin votul cetăţenilor, exprimat la alegerile locale. La prezentarea acestor rezultate, Florin Liviu Dema a accentuat asupra faptului că tot ce s-a făcut în comună a avut în vedere binele tuturor cetăţenilor. „În Şimand lucrurile au luat o întorsătură favorabilă tuturor cetăţenilor”, a declarat Dema.
Una dintre priorităţile primarului a fost infrastructura rutieră, domeniu în care Florin Liviu Dema a enumerat asfaltarea a 1,2 kilometri de drum, investiţia fiind de 535.000 de lei, pietruirea altor 2,1 kilometri, finalizarea lucrărilor la drumul de legătură cu Satu Nou cu o investiţie de 80.000 de lei, întreţinerea altor drumuri din comună prin lucrări de plombare în valoare de 80.000 de lei.
Nici trotuarele „n-au scăpat atenţiei primarului, Florin Dema menţionând că acestea sunt în curs de execuţie, valoarea lucrărilor fiind de 80.000 de lei. De asemenea, s-au amenajat parcarea şi parcul din zona Primăriei, printr-o investiţie de 48.000 de lei şi s-a realizat un teren de sport cu o investiţie de 28.000 de lei.
Tot la capitolul realizări au fost enumerate renovarea Şcolii generale cu cla­sele I-IV din Şimand – lucrare în care s-au investit 50.000 de lei şi construirea capelei din cimitirul ortodox, lucrarea fiind în curs de execuţie.
În privinţa finanţării acestor lucrări, Florin Liviu Dema a spus că toţi banii s-au asigurat din fonduri proprii, însă s-a depus şi un proiect cu cerere de finanţare la Mi­nisterul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. „Toate aceste lucrări de investiţii s-au făcut cu bani din bugetul local, neexistând alocări din alte surse. Am încercat, atât cât ne-a permis bugetul, să mergem pe o dezvol­tare echilibrată în comună, adică să facem câte ceva în cât mai multe do­menii. Sperăm să facem în continuare şi mai multe pentru locuitori, pentru creşterea calităţii vieţii acestora. În acest sens, am depus la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administra­ţiei Publice un proiect însoţit de o ce­rere de finanţare pentru două străzi, în lungime totală de 2,7 kilometri”, a spus primarul Şimandului.

Recomandările redacției