Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a cerut, luni, public, demisia managerului Filarmonicii de Stat Arad, după ce acesta din urmă a trimis un mesaj cu un conţinut îndoielnic unui fost consilier local. Primarul a afirmat că un ase­menea limbaj „nu este permis unui conducător al unei instituţii publice”.
„Mi se confirmă încă odată că solicitarea mea şi a Primă­riei către domnul Văcean de a-şi da demisia este oportună, după ce acesta din urmă a folosit un anume limbaj faţă de fostul consilier local Cătălin Lazurca. Eu cred că un astfel de limbaj nu este permis unui conducător al unei instituţii. De aceea, public, încă odată, solicit demisia domnului Vă­cean şi sper să respecte soli­citarea noastră, să respecte melomanii şi oraşul Arad”, a declarat Gheorghe Falcă.
Alin Văcean a transmis în perioada Sărbătorilor de Iarnă, următorul mesaj unui fost consilier local: „Mi-am amintit de mecla ta patetică de maimuțoi plă­pând! :))) Rămâi loserul anului, fraaaierul desăvârșit! La cât mai mulți ani în ipostaza asta! Cu drag, Alin Văcean – mana­gerul filarmonicii. (ăla ce «te-a făcut» sa demisionezi, pite­- cantrop care ești! :)))”.
Mesajul a fost făcut public de fostul consilier local pe o reţea de socializare, fapt care a produs reacţii din partea mai multor persoane care nu au fost de acord cu limbajul managerului instituţiei de cultură. Ziarul nostru a luat atitudine faţă de comportamentul directorului filarmonicii nu doar în urma acestui mesaj transmis unuia dintre cei mai de onoare consilieri locali, ci şi de fiecare dată, şi au fost multe, când Văcean şi-a demonstrat incapacitatea.
Primarul Gheorghe Falcă, a ce­rut, de mai multe ori, demisia lui Alin Văcean din cauza comportamentului neadecvat al acestuia.
(P.B.)

Recomandările redacției