Primarul Falcă a dispărut din Arad, în timp ce DNA a început audierile în dosarul „Confort“

0
283

OLYMPUS DIGITAL CAMERAÎn urmă cu mai bine de două săptămâni, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, alături de europarlamentarul Iosif Matula, de o serie de oameni de cultură, dar şi de mulţi pupincurişti deplasaţi în străinătate pe bani publici, lansa la Bruxeleles proiectul „Arad – Capitală Culturală Europeană 2021“. De atunci, adică de 16 zile, primarul Gheor­ghe Falcă n-a mai fost văzut prin Arad, deşi restul lumii s-a întors de la Bruxelles. Mai mult, din zona apropiaţilor primarului s-a lansat zvonul că aceasta ar fi plecat în America, pentru a lua parte la National Prayer Breakfast 2013, unde participă şi preşedintele SUA, Barack Obama. Să fie în America Gheorghe Falcă, tot ce se poate, pro­blema e că dejunul cu Obama a avut loc acum o lună, deci mai marele urbei nu avea cum să participle în martie la eveniment, oricât lobby ar fi făcut penticostalii lui Tipei pentru a-l băga la masa cu mii de persoane, pe un loc plătit cu mii de euro.
Dispariţia din Arad şi, probabil, din ţară a primarului Gheorghe Falcă e cu atât mai bizară cu cât tocmai în aceste săptămâni la PD-L e fierbere mare. Şi, cum ştim cu toţii, Gheorghe Falcă a dorit întotdeauna să lase impresia că e o persoană puternică în partid, cu influenţă, care poate decide preşedintele. Ba chiar în urmă cu o lună a şi avut câteva ieşiri publice, în care ştergea pe jos cu Blaga şi o ridica în slăvi pe Elena Udrea. Mai apoi, după 6 martie, tăcere totală. N-a mai scos un cuvânt despre lupta din PD-L, n-a mai fost văzut nici măcar pe la Arad. Deşi în toată această perioadă în municipiu s-au aflat atât Blaga, cât şi Elena Udrea, dar şi cel de-al treilea candidat la preşedinţia PD-L, Monica Macovei, „prietena“ mai veche a lui Gheorghe Falcă, despre care fostul mi­nistru spune că nu are ce căuta în condu­cerea PD-L, având în vedere problemle grave pe care primarul Aradului le are cu justiţia. Cei trei candidaţi şi-au prezentat, pe rând, moţiunile în faţa arădenilor, dar în lipsa principalului reprezentant al PD-L la Arad, Gheorghe Falcă.
Or, acest lucru nu poate să nu ne dea de gândit. Ori Gheorghe Falcă nu mai este bine văzut în partid şi nu e dorit de niciuna dintre tabere, ceea ce n-ar fi exclus, având în vedere proble­mele cu justiţia, ori la mijloc sunt alte probleme care îl ţin departe de ţară. Dacă ne aducem aminte, în urmă cu exact un an de zile, adică pe 27 martie 2012, procurorii DNA au descins la Primăria Arad, pentru a ridica documente legate de licitaţiile pe care instituţia le-a atribuit firmei Confort SA, firmă reprezentată la Arad de un prieten al primarului Falcă, prieten alături de care şi-a construit un duplex, pe strada CD Loga, unde şi locuiesc cei doi.
La acea vreme, procurorii DNA au ridicat documente legate de SC Confort, care lucra la Arad (şi mai lucrează probabil) printr-o serie de firme ca Izometal, Magellan, Conar sau chiar Univro, unele reprezentate, ca din întâmplare, de acelaşi coleg de duplex şi squash al prima­rului Gheorghe Falcă. Despre legăturile dintre Primăria Arad şi aceste firme s-a scris destul de mult în ultimii ani, mai ales despre licitaţiile dubioase şi sutele de miliarde intrate în conturile prietenilor, aşa că nu mai e cazul să revenim.
Dar nu putem să nu ne întrebăm cum de plecarea în străinătate a primarului Gheorghe Falcă a picat taman în momentul în care în acest dosar au loc audieri. Şi nu orice audieri, ci chiar audierea colegului de duplex al primarului Gheorghe Falcă, reprezentantul SC Confort în judeţul Arad, reprezentant care joi după amiaza a fost prezent la DNA, conform informaţiilor noastre. Surse bine informate susţin că repre­zentantul Confort a stat ore bune în faţa procurorilor, care au fost curioşi să afle cum se face că la licitaţiile din municipiul Arad, într-o anumită perioadă, câştigător ieşea doar firma Confort din Timişoara. Şi ca din întâmplare, firma din Timişoara era reprezentată la Arad de un prieten al primarului. Şi tot ca din întâmplare, prietenul primarului şi-a construit un duplex, împreună cu Gheor­ghe Falcă, şi circulă cu o maşină Audi A7 neagră, nouă, identică cu cea a soţiei primarului. Prea multe coincidenţe şi prea multe întrebări, grele de tot, la care suntem curioşi ce a avut de spus veci­nul primarului Falcă, dar mai ales ce are de spus primarul Aradului însuşi, atunci când va urma la audieri.
Bineînţeles că audierea de la DNA este negată de vecinul primarului, contactat telefonic de reprezentanţii ziarului nostru. Mai lipsea un pic şi prietenul primarului Falcă ne asigura că nici nu există un astfel de dosar, deşi avem un comunicat al DNA, cu nr. 203, din 29 martie 2012, în care se confirmă că acest caz există şi este tratat cât se poate de serios de procurori. Probabil peste câteva zile (pariu că după congres) va apărea şi Gheorghe Falcă, de pe meleaguri însorite, să ne spună senin că e neprihănit şi a fost plecat puţin în America, probabil pe leafa de la Primărie, care nu-I ajunge nici pentru biletul de avion.
Până atunci, ce e important e faptul că instituţiile statului nu dorm, iar cercetările se derulează în acest dosar, unul care atunci când va fi făcut public suntem convinşi că îl va face să pălească pe cel legat de fabrica de zahăr, în care primarul Aradului, Gheorghe Falcă, este acuzat de acte grave de corupţie, procesul urmând să se desfăşoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.