Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, va avea o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Dan Costescu, pentru care a pregătit mai multe cereri, printre care şi o nouă cerere de finanţare a pasajelor peste Centura Aradului.
„Am avut o întâlnire cu ministrul Transporturilor, am discutat despre vizita dânsului la Arad, despre infrastructura de tren în municipiul şi i-am transmis că nu suntem mulţumiţi de stadiul lucrărilor la linia de cale ferată Curtici-Arad-Vladimirescu, dar i-am transmis că relaţia Aradului cu ministerul a fost una dificilă, deoarece din 2012, Guvernul României, domnul Ponta şi li­derii politici locali au blocat realizarea celor două pasaje peste centură. L-am rugat pe domnul ministru să ne pre­zinte o soluţie pentru finali­zarea acestor două pasaje. Am primit promisiuni că dânsul le va prezenta arădenilor în ce stadiu este procedura de licitaţie pentru constructorii care vor finaliza lucrările la cele două pasaje şi că în bugetul pe anul 2016 vor exista bani pentru finalizarea pasa­jelor. Mai avem câteva avize de primit de la Ministerul Transporturilor şi de la CFR şi toate acestea se vor regăsi într-o mapă care va fi prezentată ministrului pentru a urgenta obţinerea acestora în vederea începerii lucrărilor la aceste obiective”, a declarat Gheorghe Falcă.
Acesta a mai adăugat că o să-l informeze pe ministru privind necesitatea construirii unei centuri în Sud-Estul municipiului Arad, plecând din cartierul Aradul Nou, de la autostradă, spre Sânicolaul Mic şi Fântânele, apoi, traversând Mureşul cu un pod şi ajungând în intersecţia de la fostul Combinat Chimic.
„Noi vom realiza un Studiu de Fezabilitate pentru aceas­tă centură şi o să vedem dacă o să reuşim să obţinem finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional, dacă nu este obligaţia ministerului să finanţeze această investiţie”, a susţinut primarul.
Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, va fi prezent, joi, la Arad, cu ocazia inaugurării lucrărilor care s-au finalizat la Staţia CFR Arad.  (P.B.)

Recomandările redacției