scrisoriLocuitorii din mai multe zone ale municipiului Arad vor primi scrisori din partea primarului Gheorghe Falcă, în care se va menționa că Guvernul a blocat proiecte de infrastructură, care trebuia să fie realizate în oraș.
Gheorghe Falcă i-a informat pe consilierii locali că va trimite scrisori locuitorilor din mai multe zone ale oraşului în care acestora le va fi explicat cine e de vină pentru starea proastă a drumurilor şi ce e de făcut.
Primarul municipiului Arad a spus că municipalitatea a transferat, în anul 2012, în domeniul public naţio­nal, printr-un protocol, 29 de străzi din oraş, iar Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului s-a angajat să le asfalteze. Însă, finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii a fost blocată de Guvernul USL. În noul program, denumit Programul Naţional de Dezvoltare Locală, proiectul municipalităţii arădene a fost respins pe motiv că a inclus şi reabilitarea trotuarelor, iar ministerul nu este de acord cu repa­rarea trotuarelor. Prin urmare, e nevoie de reluarea licitaţiei pentru desemnarea constructorului care se va ocupa de modernizarea celor 29 de străzi, urmând ca trotuarele să fie reabilitate de Primăria Arad.
Primarul Gheorghe Falcă a spus că va trimite aceste scrisori în toate cartierele unde există lucrări blocate. Una dintre străzile unde reabilitarea este iminentă este strada Constituției, din cartierul Aradul Nou, cea mai lungă stradă din municipiu, care are o lungime de doi kilometri. „Este normal să informăm oamenii, să cunoas­că realităţile, să ştie că Primăria nu poate interveni pe aceste străzi după ce a fost semnat acel protocol de transfer şi drumurile sunt acum în custodia ministerului“, a declarat Gheorghe Falcă.
Primarul a menționat că sunt proiecte blocate în mai multe zone din municipiul Arad.

Recomandările redacției