Proiectul de hotărâre privind aprobarea formei finale a contractului încheiat cu SC RETIM ECOLOGIC SERVICE SA și proiectul care viza aprobarea actului adiți­onal – cadru la contractul de delegare prin concesiune a servi­- ciului public de salubrizare nu au trecut de votul consilierilor municipali, în timpul ședinței care a avut loc luni. „Administraţia li­berală şi-a făcut un obicei din a învălui în ceaţă proiectele pe care doreşte să le treacă rapid, la adăpost de orice nuanţe şi explicaţii pe care le datorează în primul rând arădenilor. Ulterior, primarul Falcă şi corul de aplaudaci pe care îi prezintă drept consilieri municipali îmbracă mesajul în tonuri ce­nuşii, invocând, chipurile, că PSD s-ar opune «deciziilor înţelepte» ale edilului. La fel s-a întâmplat şi ieri (n.r. luni) când Falcă a depus eforturile uzuale de a aluneca în ridicol la finalul unei şedinţe care nu a produs rezultatul scontat de PNL.
Nu a produs pentru că noi considerăm că avem o obligaţie morală de reprezentare faţă de arădeni şi pentru că în mod cert susţinem că cetăţenii urbei trebuie să plătească preţul corect pentru gunoi şi să primească servicii de calitate, conforme tuturor normelor de civilizaţie. Explicaţiile scrise şi motivaţia liberalilor sunt ca de obicei schematice, cu iz puternic de afacere PDL-istă, după prostul obicei cu care ne-a obişnuit echipa Falcă. Unde mai punem că documentaţia a fost trimisă strategic vineri seara la o oră imposibilă, în mod expres pentru a îngreuna sau chiar incapacita partea de documentare şi evaluare din partea consilierilor social-democraţi. Din acest motiv precis am şi pretins un răgaz de câteva zile pentru a analiza cu maximum de atenţie proiectul, tocmai în ideea enunţată a corectitudinii faţă de arădeni. Sigur că am cerut opinia unor specialişti pentru a clarifica orice tip de incoerenţe şi umbre cuprinse în proiectul ambiguu al liberalilor.
Din fericire, nici de această dată jocurile politicianiste ale lui Gheorghe Falcă care nu au nimic în comun cu administrarea echilibrată a oraşului, nu au prins cheag iar asta şi datorită consilierului independent Marin Lupaş, care a avut luciditatea de a vota alături de consilierii PSD Arad. Să fie foarte clar, nu este vorba despre res­pingerea proiectului în sine, ci despre transparentizare ad­ministrativă şi în speţă clarificarea tuturor necunoscutelor care în forma actuală i-ar pu­tea afecta pe cetăţeni”, declara a doua zi, Beniamin Vărcuş, lide­rul grupului PSD-ALDE din CLM.
Vot cu repetiție
De altfel, încă de luni, reprezentanții municipalității anunțau că proiectele se vor regăsi pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de Consiliu Local Municipal. Iar următoarea ședință a fost convocată tot săptămâna aceasta, urmând a avea loc vineri, de la ora 11, în Sala Regina Maria. Cum era de așteptat, proiectele au fost puse din nou pe ordinea de zi, la punctul 4 fiind proiectul de ho­tărâre nr. 137/2018 privind aprobarea Contractului nr. 1603/ 24.10.2017 de delegare prin concesiune a gestiunii Serviciului de Salubrizare al Zonei I în cadrul Sistemului Integrat de Gestionare a Deșeurilor Arad, iar la punctul 5, proiectul de hotărâre nr. 141/ 2018 privind aprobarea încheierii Actului adițional nr. 1 la Contractul de delegare prin concesiune a gestiunii Serviciului de Salubrizare al Zonei I nr. 1603/24.10.2017 în cadrul Sistemului Integrat de Ges­tionare a Deșeurilor Arad”, ambele fiind inițiate de primar, după cum au fost inițiate și celelalte trei proiecte de pe ordinea de zi:
– proiect de hotărâre nr. 59/2018 privind unele măsuri pentru reglementarea serviciului de „Întreținere și amenajare spații verzi din Municipiul Arad”,
– proiectul de hotărâre nr. 145/2018 privind aprobarea preluării în domeniul public al Municipiului Arad a bunurilor de retur prevăzute în Contractul de concesiune nr. 22/30.04.2018 privind serviciul public de salubrizare menajeră a Municipiului Arad și de dezinsecție, dezinfecție, deratizare și
– proiectul de hotărâre nr. 133/2018 privind constituirea Asociației de Dezvoltare Inter­comunitară de Transport Public Local Arad.

Recomandările redacției