Imediat după încheierea  şedinţei publice extraordinare de ieri,  în care proiectul referitor la aprobarea actualizării studiului de fundamentare privind decizia de concesionare a proiectului „Amenajare parcare subterană Piața Avram Iancu din municipiul Arad” nu a întrunit numărul necesar de voturi „Pentru”, primarul Gheorghe Falcă a ieşit public. Acesta a anunțat că anul viitor va iniția o campanie de strângere de semnături pentru sus­ținerea proiectului privind amenajarea unei parcări subterane în Piața Avram Iancu.
„Consilierii PSD au votat împotrivă ca Aradul să înceapă procedura de concesiune a unei parcări subterane în Piața Avram Iancu, o parcare cu două nivele și cu peste 400 de locuri pentru mașini. Cred că anul viitor va trebui să facem o campanie de strângere de semnături pentru a forța mâna acestor consilieri să respecte atât orașul cât și cetățenii municipiului Arad. Trebuie să vă aduc aminte că PSD-ul în urmă cu doi ani a votat acest studiu de fezabilitate, deci a fost de acord să cheltuim banii pentru acest studiu, iar acum nu este de acord să mergem mai departe cu acest proiect important!” . Potrivit studiului de fezabi­litate proiectul vizează realizarea unei parcări subterane cu o capacitate de 588 locuri de parcare, iar la nivelul 0 al pieţei s-a studiat realizarea unei suprafeţe pietonale, fără intersecţii, cu circulaţia caro­sabilă pe întreaga suprafaţă a Pieţei Avram Iancu. Parcarea va avea patru accese, circulaţia carosabilă va fi deviată în zona vestică a pieţei cu traversarea ei prin subteran. Toată suprafaţa pieţei inclusiv zona de circulaţie a tramvaielor urmează să fie  finisată cu dalaj decorativ.  Un alt punct al şedinţei de ieri s-a referit la majorarea tarifelor la transportului public de călători. Proiectul a trecut prin intermediul
votului consilierilor PNL-UDMR. Consilierul municipal Cosmin Buruc de la PSD a mai întrebat  dacă  majorarea  preţului biletelor şi abonamentelor va aduce şi o creştere a calităţii transoprtului în comun.
S-a aprobat şi noul preţ al Gigacaloriei. Astfel de la 1 ianuarie 2018 acesta va fi mai mic cu aproape doi lei faţă de cel actual.
(G.C.)

Recomandările redacției