Problema CET  a fost cheia şedinţei de ieri a CLM Arad. Pe ordinea de zi figurau două proiecte în care se făcea referire la interesele capitalului Municipiului Arad la SC Centrala Electrică de Termoficare Arad SA, respectiv la SC Centrala Electrică de Termoficare Hidrocarburi SA. Proiectele au intrat a doua oară la vot, prima dată fiind amânate. La fel s-a întâmplat şi acum: nimeni nu a făcut nicio propunere, aşa că proiectele au fost din nou amânate.  A intrat pe fir, primarul Gheorghe Falcă, care a  anunţat că pregăteşte un proiect de hotărâre pentru transferul CET că­tre Guvern. Primul cetăţean s-a arătat surprins de faptul că nimeni nu vrea să facă parte din Adunarea Generală a Acţionarilor celor două centrale, în condiţiile în care mulţi critică activitatea CET-urilor. „Văd că există o mare dorinţă de a da sfaturi în ceea ce priveşte termoficarea Aradului, dar nimeni nu vrea să intre în AGA, să adminis­treze CET. În aceste condiţii, voi propune transferul CET înapoi la Guvernul României, care e un bun cunoscător al problemei” – a subliniat primarul Gheorghe Falcă în plenul CLM.
În „şaradă“a intervenit şi consilierul municipal ALDE, Ionel Ciupe, care a punctat: „Situaţia predării către Executiv a CET, ar fi una bună pentru Arad. Nu trebuie să ne ferim de cuvinte şi să spunem că CET-ul consumă circa 20 milioane de euro din bugetul local. În mul­te oraşe din România aceste centrale nu sunt finanţate de către administraţiile locale, ci din bugetul de stat, ele fiind sub umbrela Guvernului“.
Consilierii  PSD au rămas pu­ţin debusolaţi, liderul de grup, Beniamin Vărcuş susţinând că nu au luat în calcul această posibilitate şi că se impune o… analiză complexă a situaţiei.
(G.C.)

Recomandările redacției