Primarul Gheorghe Falcă a sus­ținut, ieri, o conferință de presă în care a vorbit despre recenta sa vizită la Tokyo, semnarea contractului pentru „Regenerare Urbană” și despre următoarele evenimente ce se vor desfășura în Arad. Edilul a vorbit despre agenda orașului Arad pentru următoarea perioadă, cum ar fi festivalul de flori, supermaratonul, târgul de carte în aer liber și festivalul literar Discuția secretă. Acesta a menționat și festivalul de teatru de la Cluj, TIFF, cei de acolo invitând orașul nostru la discuții legate de o rețea cinematografică din România. „Aradul este un oraș model deoarece este prima administrație cu trei cinematografe reabilitate”, a declarat primarul.
În ceea ce privește regenerarea urbană, acesta a susținut: „În 5, 6 și 7 iunie se vor semna contractele pentru regenerare urbană a spațiilor din zona blocu­- rilor din cartierele Alfa, Faleza Mureș, Confecții, Micălaca, Vlaicu și Centru. Vom semna miercuri, ora 19, contract cu constructorul, întâlnirea fiind realizată în curtea Universității Aurel Vlaicu. Pe lângă acest proiect, se va prezenta proiectul legat de iluminarea publică și proiectele legate de rampele ecologice subterane și parcări supraterane”, a adăugat Gheorghe Falcă. Întrebat când se vor demara lucrările pentru aceste proiecte, primarul a răspuns „în curând, în următoarele săptămâni, după ce se semnează contractul și se clarifică eventuale contestații”, dar nu a dat o dată concretă.
Nu în ultimul rând, primarul a vorbit și despre vizita din Japonia, care a fost organizată de către Banca Mondială. Acesta speră ca oficialii niponi să viziteze Aradul când se vor afla într-o vizită ofici­ală în România, în octombrie 2018.
(I.P.)

Recomandările redacției