capitala

Primăria municipiului Arad va participa, în calitate de membru fondator, la înfiinţarea Asociaţiei „Arad – capitală culturală europeană 2021”, conform unui proiect de hotărâre aprobat în şedinţa de luni a Consiliului Local Municipal.

Cu această ocazie primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, le-a mulţumit consilierilor locali pentru votul dat în unanimitate pentru acest proiect şi a anunţat că va avea întâlniri cu liderii tuturor organizaţiilor municipale ale partidelor politice pentru a le cere sprijinul. „Competiţia pentru desemnarea oraşului Capitală Culturală Europeană nu este a primarului, ci a oraşului. Din acest motiv nu dorim în niciun fel să politizăm acest proiect. Voi iniţia întâlniri cu liderii organizaţiilor municipale ale partidelor politice din oraş pentru a stabili, împreună, intervenţiile pe care le vom avea pe această temă şi o conduită a mesajelor politice în acest context”, a precizat primarul.

Gheorghe Falcă a mai transmis consilierilor locali, în special celor din USD şi PNL că pot să-i informeze pe liderii naţionali ai formaţiunilor politice din care fac parte că nu contează deloc părerile lor la desemnarea oraşului Capitală Culturală Europeană.

Primarul a mai spus că nu contează nici mesajele de susţinere pe care le transmit politicienii cu privire la susţinerea unui oraş, dând-o exemplu pe Daciana Dârbu, europarlamentar, care a declarat, recent, că susţine oraşul Timişoara în această competiţie. „Nu contează deloc, în jurizare, cine pe cine şi ce sprijină. Contează sprijinul unitar, atât în ceea ce priveşte administraţia cât şi în ceea ce priveşte partidele politice. De aceea, la un moment dat, o să semnăm un document de susţinere unitară a proiectului”, a mai explicat Gheorghe Falcă.

Conform proiectului de hotărâre aprobat luni de consilierii locali participarea Primăriei Arad la constituirea patrimoniului iniţial al asociaţiei „Arad – Capitală Culturală Europeană 2021” va fi de 100 lei, sumă care se va asigura din bugetul local.

În acelaşi proiect de hotărâre se va aproba şi statutul asociaţiei care prevede, printre altele, scopul şi obiectivele asociaţiei.

 

Recomandările redacției