Primarul Gheorghe Falcă „a dat audienţe” on line, pe Facebook

0
525

facebookZeci de arădeni au dialogat, miercuri, pe Facebook, cu primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, căruia i-au cerut răspunsuri la pro­blemele cu care se confruntă printre care, asfaltarea de străzi, extinderea reţelei de canalizare, dar şi extinderea spaţiilor verzi.
O mare parte dintre întrebările care i-au fost puse primarului au venit de la cetăţenii din cartierul Aradul Nou, care se confruntă cu probleme privind canalizarea şi drumurile neasfaltate, dar şi de la cetăţenii din cartierul Sânicolaul Mic care au cerut asfaltarea străzii Steagului.  „Se vor realiza lucrări de reabilitare pe strada Steagului?”, l-a întrebat un arădean pe primar. Primarul a răspuns că, în acest moment, reabilitarea străzii în cauză este în sarcina Guvernului. „Am realizat 95% din străzile cartierului Sânicolaul Mic. Stra­da Steagului a fost depusă pe lista Porgramului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii încă din anul 2012, program blocat de Guvernul Ponta. În 2013 am depus din nou această stradă pe Programul Naţional de Dezvolta­re Locală, dar până acum nu am primit niciun răspuns de la Guvernul României”, este răspunsul primarului. Acelaşi răspuns l-au primit şi arădenii care au semnalat probleme pe drumul Arad-Horia, dar şi cei care s-au interesat când vor fi reluate lucrările de construire a pasajelor de pe centura Aradului.
De asemenea, arădenii i-au semnalat primarului problemele pe care le fac boschetarii care vieţuiesc în majoritatea cartierelor. „Bună ziua am şi eu o întrebare poate nu ţine de dvs. dar nu se poate face nimic cu problema bosche­tarilor din oraş, peste tot e plin şi nu poţi să mergi liniştit prin oraş sau să ţii un parc. Avem un oraş foarte frumos dar bosche­tarii îl strică şi sunt tot mai mulţi an de an”, i-a scris un arădean primarului.  De asemenea, o altă persoană a semnalat probleme cu oamenii străzii în oraş. „Domnule primar, cu sprijinul Primăriei, acum 4 ani a fost construit un părculeţ, între străduţele Davila şi Alecu Russo, alcătuit din bănci şi foişoare. Beneficiarii blocuri­lor nu s-au putut bucura de această investiţie, locul fiind monopolizat de persoane fără adăpost, ce permanent stau acolo, consu­mă alcool, fac mizerie şi van­­da­lizează (…)”, s-a adresat o ară­­deancă primarului.
Totodată au existat şi persoane care au dorit să ştie ce se va întâmpla cu zona comercială de la Ştrandul Neptun.
„Domnule primar, aş vrea să vă întreb ce se întâmplă sau mai precis ce se va întâmpla la ştrand cu aşa-zisa zonă comercială. În prezent, zona arataă dezolant din cauză că foştii comercianţi, unii mai buni, unii mai răi, au părăsit, au dat faliment, s-au retras din cauza neprofitabilităţii pe care au înregistrat-o. Locurile rămase goale se degradează con­tinuu, ele neputând fi închiriate în continuare sau cumpărate, Zona a devenit un simplu drum pentru cei ce se îndreaptă spre altă zonă, drum cu plată”, i-a scris un arădean primarului.
De asemenea, arădenii au mai cerut detalii despre amenajarea unui parc în zona 6 Vânători, plantarea de perdele verzi pe marginea auto­străzii Arad-Timişoara, asfaltarea străzilor din zona Colonie – Aradul Nou.
(Ş.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.