Primarul Gheorghe Falcă susţine că s-a ajuns la un consens politic cu privire la administrarea ştrandului

0
250

strandTransferul Ştrandului Neptun din Arad în administrarea Recons se va afla, din nou, pe masa consilierilor locali într-una din şedinţele care vor fi programate până la sfârşitul acestei luni.
Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că aceasta este una dintre concluziile care s-a putut trage la finalul întâlnirii organizate la începutul sezonului estival cu comercianţii care îşi desfăşoară activitatea în incinta bazei de agrment.
“După această discuţie am avut senzaţia că am căzut de acord, împreună cu toate partidele politice, ca Recons să se ocupe de Ştrandul Neptun, iar Gospodărirea Comunală să se ocupe de întreţinerea spaţiilor verzi. Într-una din şedinţele Consiliului Local Municipal vom repune pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind delegarea administrării ştrandului către Recons”, a precizat Gheorghe Falcă.
De asemenea, edilul-şef al Aradului a mai spus că, din discuţiile cu comercianţii, aceştia s-au arătat dispuşi să-şi dinamizeze activitatea astfel încât zona comercială a ştrandului să devină, din nou, atractivă.
Totodată, primarul a mai dezvăluit că Clubul Space va fi administrat de Primăria municipiului Arad, care, împreună cu Liga Studenţilor Universităţii “Aurel Vlaicu” va dezvolta, aici, proiecte şi evenimente pentru tineri.
La întânirea care a avut loc la începutul lunii mai, la iniţiativa consilierului local Florin Galiş, la Ştrandul Neptun a avut loc o dezbatere privind activitatea bazei de agrement.
Cei prezenţi au analizat posibilitatea deblocării zonei din ştrand în care îşi desfăşoară activitatea majoritatea agenţilor economici şi modalităţile de atragere a arădenilor, în special a celor tineri.
Printre soluţiile avansate au fost eliminarea tarifelor de intrare în zona comercială, seara sau stabilirea unei taxe modice, plata diferenţiată pentru parcarea maşinilor în funcţie de perioada zilei, abonamente flexibile, necesitatea iniţierii unor evenimente, poate chiar săptămânale, care să anime activitatea ştrandului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.