Primarul Ginu Costea: „Realizările sunt ce am putut îndeplini pe mandat scurt”

0
540

La unele primării, au fost mandatele mai scurte decât o perioadă de patru ani. Atât cât ar fi mandatul unui primar se mai întâlnește la puține primării, una dintre ele fiind Almaș. Actualul primar, dacă ne gândim bine și luăm în calcul starea de pandemie, el are realizările aproape pe doi ani și jumătate, dar a făcut aproape cât alții în două mandate, după cum se văd din afară realizările comunei.
Întotdeauna când ne-am anunțat prezența în comună, domnul primar Ginu Costea ne-a așteptat și nu ne-a ținut la ușă cum unii o fac cu bună știință, dar aici este cu totul altfel.

 • Domnule primar, în câteva cuvinte, aș dori să discut cu dumneavoastră, despre realizările pe care le aveți la ceva mai bine de jumătate de mandat, având în vedere și starea de pandemie care, mă gândesc că a afectat și instituția dumneavoastră.
 • Da, așa este, dar nici nu am stat pasivi, să nu facem ce ne-am propus măcar în mare.
 • Cam care ar fi realizările, eu întotdeauna v-am văzut angrenați în muncă aici în comună.
 • Am amenajat canalul colector de la Cil, prin dalare cu plăci de ciment pe o lungime de 750 de metri, asfaltare străzi în Cil, de la Bena la DN79A, de la DN79A pe ambele părți ale canalului, de la Raica la Mecea Fănică, de la Mecea Fănică până la canalul colector de la Lupșa, până la DN79A, în total 2 kilometri de străzi asfaltate. Asfaltare străzi Almaș, de la Lelu la Ieremia, de la Nuțica Bedelean până la Albac Cornel și până la Doța, de la Doța până la Costela, de la Costela până la DN79A, în total 2 kilometri de străzi asfaltate. Am făcut reparații la acoperiș la Căminul Cultural și primăria veche din Almaș. S-a mai realizat pietruire străzi din DN79A până la casa Tătaru Ionică în extravilan și multe altele.
 • În doi ani și jumătate, ați făcut cât alții în două, trei mandate.
 • Am reabilitat iluminatul public cu leduri pe DN79A și în completare pe străzi. Am asfaltat străzi în satul Cil și am amenajat parcarea în localitatea Rădești, la Biserica Penticostală și Baptistă. În satul Cil, de asemenea, am amenajat parcarea la Biserica Ortodoxă și Penticostală. Am amenajat Centrul Civic în Almaș prin pavare și este și cadastru gratuit.
 • Alții tot o întind de ani de zile și nu rezolvă nimic.
 • Am făcut reparații la drumul comunal Gara Almaș-Cil-Rădești, trotuare asfaltate în Cil, trotuarele au fost betonate la Rădești.
 • Trotuarele sunt foarte multe, la nivel de comună.
 • La Joia Mare, am construit podețe și au fost realizate stații de autobuz în comună. Am pus și monitorizare video în comună și am amenajat parcarea de la Primărie, cu punte pietonală peste Valea Almaș. Avem și o capelă modernă la Almaș cu spații de parcare. Am achiziționat un buldoexcavator, avem teren sintetic cu nocturnă și în satul Rădești.
 • Domnule primar, alt primar nu făcea atâtea nici în două mandate. Ce mai aveți în curs de realizare?
 • Un proiect pentru diguirea Văii Almaș, că vedeți că în ultima vreme vin tot mai multe furtuni și avem probleme. Apoi, avem un proiect de canalizare în toată comuna, iar șanțurile sunt dalate în toată comuna, un proiect de asfaltare pe o distanță de 7,5 km, pentru a acoperi întreaga comună cu 100%, construirea unei capele la Cil și Joia Mare și construirea unei săli de evenimente pe terenul de sport de la intrarea în Cil.
 • Păi, domnule primar, nu au făcut primarii de la Revoluție încoace atât de multe și nu au avut planuri ca dumneavoastră. De candidat, am auzit că candidați, la ce proiecte aveți care trebuie terminate, nici nu se pune problema să nu candidați. Noi vă dorim succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.