Primarul municipiului Arad, Gheor­ghe Falcă, a anunțat, luni, într-o conferință de presă că a avut o întâlnire cu locuitorii din Colonia din Aradul Nou pe care i-a îndemnat să continue protestele. „Am căzut de acord cu locuitorii nemulțumiți că aceste proteste trebuie să continue până se va rea­­liza în special strada Constituției, astfel încât și cei din zona respectivă să beneficieze de condiții optime”, a declarat Gheorghe Falcă.
El a amintit că strada Constituției era inclusă în programul blocat de Guvern anul trecut, după ce Aradul obținuse opt milioane de euro pentru 27 de străzi.
Primarul a mai spus că protestul a fost politizat, prin prezența persoanelor  care nu locuiesc în cartier. „Chiar și oamenii pe care i-am primit astăzi la discuții au fost mirați că a tri­mis la protest persoane care nu locu­iesc în zonă. Au spus că la vii­toa­rele acțiuni vor respinge apariția persoanelor care nu au legă­tură cu zona”, a mai spus primarul.
Acesta a mai adăugat că localnicii vor cere Prefecturii și parlamentarilor să facă lobby la București pentru obți­nerea finanțării de care are nevoie Aradul.
Referitor la întârzierea unor inves­tiții în drumurile din zonă, primarul a spus că lucrările nu s-au putut face în anii trecuți pentru că nu era finalizată rețeaua de apă și canalizare.

Recomandările redacției