Primarul Ioan Radu Mărginean vrea să dezvolte orașul Nădlac și prin proiecte transfrontaliere

0
192

Dezvoltarea  comunității este, la modul generic, prioritatea zero a oricărei administrații. Iar în afară de resursele bugetare, care aproape niciodată nu sunt suficiente pentru toate câte sunt de făcut, mai există o șansă. Cea a  proiectelor euopene, care pot  asigura finanțarea în foarte mare parte sau chiar în totalitate a unor proiecte eligibile.  Și noul primar al Nădlacului, Ioan Radu Mărginean și-a propus încă din campania electorală ca proiectele europene să fie o importantă sursă de finațare a dezvoltării orașului.

Iar acele idei nu au rămas o simplă vorbă de campanie, ci ele chiar încep să prindă contur. Zilele trecute, la Nădlac a avut loc o întâlnire de lucru între oficiali ai primăriilor situate în vecinătatea frontierei din România și Ungaria. „A fost o primă reuniune în care am stabilit cadrul general de colaborare. Atât cei din Ungaria din zona frontierei, cât și noi suntem foarte interesați în a găsi direcții comune de dezvoltare, care să fie eligibile prin programe de finanțare europeană nerambursabilă. Sigur, au fost niște discuții  de principiu, dar am identificat câteva direcții comune de acțiune. În scurt timp va avea loc o nouă rundă de întâlniri , de data aceasta în Ungaria, unde cred că vom găsi deja proiecte comune concrete în care am putea colabora cu succes. Cred că astfel și Nădlacul poate primi un impuls mai puternic pentru  dezvoltare. Nu în cele din urmă este vorba de bani europeni, care nu vor afecta bugetul local, acesta putând fi folosit pentru alte investiții necesare orașului ”, a punctat primarul Ioan Radu Mărginean.

Cum spuneam, lucrurile nu sunt încă clar stabilite, discuțiile de la Nădlac fiind pentru stabilirea unui cadru general. Însă proiectele comune ar putea fi din zona de drumuri transfrontaliere de acces, piste de biciclete, proiecte comune de infrastructură,  precum și găsirea unor posibilități mai bune de valorificare a produselor micilor fermieri din cele două țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.