La sfârşitul săptămânii trecute, mai precis sâmbătă 18, ianuarie, la sediul Episcopiei din Arad s-au desfăşurat lucrările Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Aradului, pe ordinea de zi fiind prezentarea şi analizarea Rapoartelor asupra activităţii administrativ-bisericeşti pe anul 2013.
La şedinţă, ţinută sub preşedinţia Arhiepiscopului Aradului Timotei Seviciu au participat – alături de membrii aleşi ai Consiliul Eparhial, membrii Permanenţei Consiliului Eparhial şi părinţii protopopi – și mirenii aleși, unul dintre ei fiind și primarul comunei Bata, inginerul Ion Micurescu; domnia sa face parte de drept din Adunarea Eparhială, fiind ales „mirean“ în Circumscripţia Săvârşin, cu activitate în Sectorul Social-Filantropic. La această ședință a fost de- semnat ca unul din cei doi secretari laici.
Despre Comisia Social-filantropică
După audierea, analizarea şi definitivarea Rapoartelor Generale ale Sectoarelor administraţiei eparhiale – incusiv cel al Sectorului Social-Filantropic –  s-a trecut și la audierea Proiectului de Hotărâre cu privire la activitatea viitoare în domeniul Social-Filantropic.
S-a amintit astfel că „sectorul Social-Filantropic coordonează activitatea preoților misionari din spitale, Armată, penitenciare și azile precum și activitatea de asistență socială. (…) Asistența religioasă în unitățile bugetare din eparhie a fost asigurată de: patru preoți în spitale; un preot capelan la Penitenciarul de Maximă Siguranță Arad; un preot la UM01249 Arad; un preot cu slujire de misionar-caritativă la Centrul de îngrijire pentru persoane vârst­nice Arad“.
Ar mai fi de adăugat și unele unități social-filantropice active din județ precum: Cantina Socială Sf. Ierah Nicolae; cabinetele medicale „Sfinții doctori fără de arginți Cosma și Damian“; Dispensarul „Sf. M. Mc. Pantelimon“ din Zimbru; Centrul social „Cuvioasa Parascheva“ din Dorgoș; centrul de consiliere Pre și Pro avort „Nașterea Domnului“ ș.a.
Pentru 2014, în cadrul activității sectorului  Social-Filantropic s-au stabilit câteva direcții precum: dezvoltarea de proiecte la nivelul protopopiatelor și parohiilor axate pe asistarea persoanelor aflate în dificultate; proiectul „Jucării uitate“, cu ocazia Zilei copiilor – 1Iunie; înființarea unei case de tip familial la Zimbru, în parteneriat cu Consiliul Județean; implementarea programului       „O picătură de sânge pentru viața aproapelui“ și altele.

Recomandările redacției