primar Paulis NicoaraÎn ideea de a accesa cât mai mulți bani europeni nerambursabili, administrația comunei Păuliș a făcut și face demersuri în această direcție, respectiv depune proiecte specifice pentru diferite obiective. Încet-încet vin și răspunsurile la aceste demersuri.
Astfel, după cum ne spunea primul edil al comunei Păuliș, profesorul Petru Nicoară, recent „Agenţia pentru Dezvoltarea Regională, comunică Primăriei Păuliş despre cererile de finanţare 230/231/ 2009 depuse pentru renovarea Școlii Generale cu clasele I –VIII din Păuliş şi modernizare Școlii Generale din Sâmbăteni. Cererile de finanţare sunt incluse pe lista de intervenţie 3.4 pentru reabilitare, modernizare, dezvoltare şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare şi a infrastructurii pentru formare pro­fesională continuă. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013 solicită actualizarea listei de rezervă a acestui domeniu major de intervenţie pe POR 2007-2013“.
Acest comunicat a adus lămuriri vizavi de unele demersuri pentru obiective locale.
„Trebuie să menţionăm faptul că suntem interesaţi de oportunitatea acestor două proiecte pentru Şcoala Generală Păuliş şi Sîmbăteni, mai ales că s-au făcut la aceste şcoli lucrări de intervenţii pe proiect, urmând să facem o evaluare a acestor lucrări procentual. Consiliul Local şi Primăria Comunei Păuliş speră ca cele două proiecte să intre la finanţare astfel că până la 31.12.2015 să poată fi implementate“ ne mai preciza primarul comunei Păuliș.

Recomandările redacției