Așa cum îl știm cu toții pe primarul Corneliu Popi-Morodan, el este primarul cu cele mai multe inițiative, dar totodată și cele mai multe realizări, le vedem fără să ne mai spună nimeni una sau alta. La sediul primăriei este foarte greu să-l găsești, el este acolo unde se muncește, cam greu găsești și în alte comunități ca la Ghioroc, oamenii din comună îl apreciază.
Cum să nu poți aprecia un așa primar, care a finalizat cadastrul general de comună: 8.285 de noi cărți funciare ale imo­bilelor din Ghioroc, însumând o suprafață de 4.867 de ha, deci au ajuns în posesia autorității locale, fiind transmise de către OCPI, vă dați seama, documentele fiind gratuite pentru cetățeni prin Programul național de cadastru și carte funciară 2019-2023, susținut de Guvernul României, finanțarea fiind asigurată din venituri proprii din ANCPI.
La acest eveniment, a participat domnul președinte director general al ANCPI Laurențiu Alexandru Blaga, președintele CJA Iustin Cionca, subprefectul Aradului Olimpia Popa, director OCPI Arad Tatiana Clepe și primarul comunei Corneliu Popi- Morodan. „Am avut o muncă colosală și am făcut-o în câțiva ani”, a spus edilul. Am ajuns la vorba unor cetățeni din comunitate că nu toată musca este pentru miere, așa cum și primarii nu toți sunt pentru munca de primar.
„Sunt mândru de ce am realizat”

  • Domnule primar, vă puteți numi între primarii fruntași din județul nostru. Aș dori să ascult și punctul de vedere al domnului președinte Cionca referitor la stațiunea de interes local, la Ghioroc.
  • Da, la preluarea mandatului, am sesizat că Aradul are nevoie de atracție turistică vie, un loc unde arădenii să poată să își petreacă zilele libere de vară.
  • Dumneavoastră aveați deja inițiativa dezvoltării lacului.
  • Într-adevăr, a fost un efort de aproape patru ani, dar așa cum vedeți, acestea sunt rezultatele. După două zile de vizite la fața locului, reprezentanții Ministerului au acordat Ghiorocului punctaj maxim, 220 de puncte. Cei din minister au spus că este cea mai bună stațiune de interes local pe care au vizitat-o până acum, lucru remarcat și de președintele CJA. În anul 2019, aproximativ 130.000 de turiști au ajuns pe plaja de la Ghioroc, iar ten­dința este în creștere, de la o lună la alta. Anul acesta, am extins locurile de parcare cu încă 280 de locuri, iar pe plajă avem amplasate 13 căsuțe tip camping, de categoria 3 stele, care creează 51 de locuri de muncă. Ne-a cam încurcat pandemia asta, dar să știți că lumea vine la sfârșit de săptămână și spun că se simt foarte bine. Sunt oameni și din alte județe care ne vizitează.
  • Într-adevăr, la momentul documentării acestui material, plaja era plină de persoane de toate vârstele, asta denotă că le place liniștea, aerul și plaja.
    Voicu Sida

Recomandările redacției