Primarul și finanțatorul au decis: „Ineul, în Liga a IV-a pentru concentrarea investițiilor în bazele sportive și grupele de copii și juniori”

0
250

Despre posibilitatea ca CS Ineu să nu mai continue în eșalonul trei al fotbalului românesc s-a vorbit de aproape o lună de zile, însă doar la începutul acestei săptămâni s-a oficializat totul. Chiar ieri Călin Abrudan, primarul orașului de pe Crișul Alb și Roland Szabo, principalul finanțator, au mai discutat odată și au bătut totul în cuie. Zărăndanii nu se vor înscrie în Liga a III-a și au făcut deja cerere la AJF pentru a fi primiți în prima ligă județeană.
„Un mic pas înapoi pentru a avansa cu proiectul la care ținem foarte mult”
După cum se știe, în primăvara anului trecut, omul de afaceri, Roland Szabo și primarul Ineului, Călin Abrudan, își dădeau mâna pentru înființarea Academiei Ladislau Brosovszky. Aveau și au tot sprijinul Monicăi, fosta baschetbalistă de aur a Aradului și fiica regretatului mijlocaș al UTA-ei, dar cel puțin la capitolul infrastructură lucrurile au stagnat puțin. De exemplu, în Unitatea Militară de la Ineu nu au apărut terenurile și vestiarele promise, așa că strategia se schimbă puțin. „Împreună cu finanțatorul echipei, Roland Szabo, am decis ca pentru o perioadă de doi ani zile să ne concentrăm investițiile în bazele sportive și grupele de copii și juniori ale Academiei. Adică, facem un mic pas înapoi la nivel de seniori pentru a avansa cu proiectul la care ținem foarte mult. Și aici mă refer la ambele părți implicate. Nu mai dorim să facem lucrurile cu jumătăți de măsură, așa că am hotărât să găsim o variantă prin care să ducem echipa în Liga a IV-a. Finanțatorul și-a asumat acest demers, cert este ca peste cel mult un an de zile să le oferim copiilor și juniorilor noștri șansa să se pregă­tească într-un mediu normal, de secolul 21. În forma veche, nu văd cum proiectul nostru ar fi avansat, iar performanțele primei echipe erau și ele condiționate de niște investiții pe care am decis să le facem în altă parte, să nu mai întârziem cu ele”, a explicat Călin Abrudan, primarul orașului Ineu.
Se așteaptă explozia generației 2002-2003
După cum sunt prezentate lucrurile au și logică, în sensul în care cea mai mare generație din propria pepinieră e de 2002-2003, iar pe foarte mulți „stranieri” nu are rost să se conteze din moment ce obiectivul clubului nu poate fi promovarea în Liga a II-a. În cei doi ani de când a preluat Ineul, Cristi Sculici și-a atins țintele: respectiv menținerea fără emoții în eșalonului trei și promovarea unor tineri interesanți, ca: Zdrențan, Popovici, Ciocan, Clej sau Mașniță, sau revitalizarea lui Bujor, Mitrea (cu ajutorul lui Florin Rusu), Spătaru sau Hulbăr, acesta din urmă înscriindu-se printre cei mai constanți fundași stânga din județul Arad după dezamăgirea trăită la Gloria. De altfel, câțiva dintre cei menționați mai sus, ca Mitrea, Ciocan, Clej și Mașniță sunt deja în curtea celor de la ACS Poli (portarul), respectiv Național Sebiș, ceilalți trei și, probabil, vor urma încă unul-doi. Toți sub formă de împrumut, gata să revină la club dacă obiectivul o cere.
În locul cui în Liga a IV-a?
…e întrebarea la care, încă, nici măcar ineuanii nu au răspuns clar, darmite cei de pe margine. Deocamdată, s-a cerut la AJF un loc ce ar putea rămâne vacant, dacă una dintre formații nu mai poate continua, iar cea mai „amenințată” în momentul de față pare AS Dorobanți. Nou promovata din Seria A a Ligii a 5-a e susținută de același Roland Szabo, care – probabil – nu va putea investi în două părți, mai ales că vorbim despre două formații ce ar trebui să facă parte din același eșalon. Nu e nimic oficial în acest sens, cum nici ziua reunirii lotului lui CS Ineu e incertă. Dar:„În ciuda tuturor pro­blemelor financiare și a sinco­- pelor întâlnite, vom ajunge pe drumul cel bun”, a încheiat pe un ton optimist primarul Abrudan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.