Primarul comunei Pietroşiţa, din Dâmboviţa, Ion Leonard Dicu, membru PSD, a devenit cetăţean de onoare al localităţii pe care o conduce, titlul aducându-i acces gratuit la manifestări culturale. Odată cu primarul, au mai fost onoraţi şi vicepreşedintele PSD, Adrian Ţuţuianu şi tenorul Florin Georgescu.
Primarul comunei Pietroşiţa, Ion Leonard Dicu, a declarat, luni, că hotărârea de Consiliu Local prin care a devenit cetăţean de onoare a fost votată în unanimitate încă din luna aprilie, iar titlul l-a primit în weekend, când a avut loc festivalul comunei, după o întrerupere de cinci ani.
„Fiind în an Centenar, ne-am gândit să organizăm Zilele comunei. Şi locuitorii şi-au dorit acest lucru. Iar cu această ocazie au fost acordare şi aceste titluri de cetăţeni de onoare. Am 15 ani de când sunt primar. Sunt la al cincilea mandat. (Titlul de cetăţean de onoare – n.r.) e ca o recunoştinţă onorifică. Este onorific totul. Este o recunoştinţă pentru ce am făcut pentru această comună. Am adus multe investiţii”, a declarat Ion Leonard Dicu, conform Mediafax.
Întrebat dacă a avut emoţii când a primit titlul de cetăţean de onoare, primarul a răspuns că a fost „copleşit”, deoarece „odată eşti cetăţean de onoare”.
Trofeul i-a fost înmânat primarului de viceprimarul comunei, care a şi întocmit proiectul de hotărâre. Atât primarul, cât şi viceprimarul sunt şi colegi de partid, în PSD. Odată cu primarul, au mai primit distincţia de cetăţean de onoare al comunei Pietroasa şi vicepreşedintele PSD, Adrian Ţuţuianu şi tenorul Florin Georgescu.
Comuna Pietroşiţa are 3.118 de locuitori şi este formată din două sate. Aici mai este un cetăţean de onoare cunoscut, res­pectiv fostul senator Mihai Ion Dumitrescu, care a primit titlul în anul 2007.

Recomandările redacției