Primăvara a sosit și șantierul de pe centrul orașului a răsărit exact ca un ghiocel

0
301

Minunile nu țin prea mult, iar în orașul nostru parcă sunt tot mai rare și de scurtă durată. Până în pragul sărbătorilor de iarna am avut parte de gropi uriașe prin mijlocul asfaltului, o mulțime de utilaje înșirate peste tot pe carosabil și locuri de parcare înjumătățite. Cumva, după foarte mult timp, iarna ne-a scăpat de toate lucrările care făceau traficul imposibil și parcă liniștea s-a lăsat din nou peste oraș. 

Ei bine, primăvara a venit și utilajele, marcajele de ocolire și locurile de parcare de pe centrul orașului ce nu mai pot fi folosite au apărut mai ceva ca ghioceii. Arădenii, pe lângă că se chinuie zilnic să facă rost de un loc de parcare decent, aproape de destinația lor, acum nici măcar puținele locuri de pe centru nu mai sunt disponibile pentru ei. 

Din păcate, lucrările au luat-o de la capăt, parcă prin aceleași zone, cea mai afectată porțiune de drum fiind cea dintre Podgoria și Teatru. Fiecare intersecție este blocată, circulația se face pe o singură bandă de mers și numărul mașinilor parcă s-a dublat. Se circulă din nou bară la bară, nervii sunt întinși la maxim din cauza timpului de așteptare care se dublează la fiecare semafor și lucrările continuă. 

Data trecută am avut neșansa să fim obligați să ocolim câte o autoutilitară timp de câteva săptămâni la rând. Acum, dacă vremea ține cu șantierul în lucru, probabil vom avea parte de o primăvară foarte lungă și plină de găuri în asfalt. 

Totuși, sperăm să nu fie cazul și să nu fim nevoiți să trecem prin ce am mai trecut cel puțin o dată. Avem încredere că nu vor veni toate sărbătorile peste noi și noi să le ratăm pentru că suntem blocați la semafor și, cu puțin noroc, vara ce urmează o să fie una liniștită, asta în cazul în care nu apare o nouă lucrare miraculoasă care o să facă din orașul nostru un loc mai bun. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.