La o lună după turneul prin țară (cu spectacolul Auto-psy, după texte de Gérald Gruhn și Vasile Leac, cu ocazia Lunii francofoniei în România), după reprezentația din 9 aprilie de la Pecs – Ungaria (cu același spectacol), amifranii se pregătesc din nou de drum, respectiv în Belgia, după cum a precizat mai pe larg chiar profesorul  Florin Didi­lescu, directorul Bibliotecii Ju­de­țene „Alexandru D. Xenopol” Arad, inițiatorul și „sufletul“ acestui… fenomen care este AMIFRAN.
„De data aceasta ținta este  cel de-al XXIII-lea Festival de Teatru Francofon „Artscène” care va avea loc între 4 și 8 mai  la Gent, Belgia.  Doar că, în drumul lor spre Gent, ca semn de apreciere și de recunoaștere a prestațiilor anterioare ale diferitelor generații de liceeni francofoni arădeni, amifranii mai au programate încă trei reprezentații după următorul program: * la invitația Institutului Cultural Român de la Viena și cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad, o reprezentație  în 24 aprilie, ora 19.30 la Off Theater din capitala Austriei; * la invitația Primăriei Illkirsch – Graffenstaden (Strasbourg), o re­pre­zentație în 26 aprilie, ora 19,30 la centrul cultural Vill’A; * la invitația Universității Lille 1 precum și a asociației Printemps Roumain din Lille, Franța: • reprezentație în 3 mai ora 19 în spațiul cultural universitar în cadrul Festivalului de Teatru Francofon Artscène, • reprezentație în  6 mai ora 20 la Teatrul Tinnenpot din Gent, Belgia. Între 28 aprilie și 2 mai, amifranii vor fi în sejur cultural la Paris, «Urme românești în capitala Franței» fiind tema principală acestuia“.
Tot profesorul Didilescu ne-a precizat și numele elevilor angrenați în acest proiect: Patricia Batki, Robert Batki, Edward Horvath, Andreea Lupei, Andrei Maria, Valentin Maria, Tudor Rusan, Valentin Sas – toți de la Colegiul Național  „Moise Nicoară, Sara Codreanu de la Colegiul Na­țional „Elena Ghiba-Birta” și Cristina Pavel de la Liceul German „A.M. Guttenbrunn”.

Recomandările redacției