Ionuț Popa a avut un scop precis în ultima etapă a campionatului ligii secunde, acela de a-i vedea la lucru pe jucătorii tineri, capabili să facă față unui sezon mai solicitant și un obiectiv important. La Pitești, pe terenul uneia dintre echipele cu pretenții din eșalonul secund, a ieșit o partidă cu lumini și umbre, pierdută în ultimul sfert de oră. Disciplina tactică sau concentrarea pe faza defensivă au fost atuurile „roș-albilor” în Trivale, pe când la celălalt pol trecem lipsa de curaj și de inspirație la construcție.
Având doar doi seniori în primul „unsprezece”, pe Barna și Manea, „Bătrâna Doamnă” s-a așezat cuminte, pe două linii în propria jumătate, iar Argeșul a făcut jocul. E adevărat și gazdele au evoluat fără vladă și nerv, iar „reduta” arădeană a rezistat fără mari probleme. Dar și atunci când ea a fost depășită, a avut grijă portarul Barna să inter­vină decisiv în fața lui Buhăescu în 5 metri și Năstăsie, la o lovitură liberă bătută pe final de repriză. În rest, multe situații de poartă, cu finalizări imprecise ale „alb-violeților”.
Scenariul nu s-a schimbat nici după pauză, cu mențiunea că piteștenii parcă nu mai atacau cu aceeași regularitate careul utist. Un șut cu pământul al lui Șerban, prins de Barna și o reluare cu capul alături a lui Vișa au fost ocazii să zicem demne de consemnat. Dar, nici UTA nu a îndrăznit mai mult și avea să fie taxată în minutul 75. Atunci, Năstăsie a centrat dintr-o lovitură liberă de pe dreapta, mingea a ajuns pe 10 metri la Șerbănică, care a prins un voleu ce a mușcat din transversală și a bătut la o jumătate de metru după linia porții. Deși a avut forte proaspete în Sorato, Toma și A. Iuga, arădenii nu i-au dat bătăi de cap lui Grecu. Doar Jorza a avut o tentative de șut de la 23 de metri, dar balonul s-a scurs pe lângă bara din dreapta portarului advers.
În rest vacanța i-a copleșit pe cei 22 de combatanți, iar meciul s-a încheiat cu succesul la limită al piteștenilor, care și-au anunțat deja gândurile de promovare. În schimb, UTA a măcinată de incertitudine, orice variantă fiind posibilă în acest moment. Chiar și dintre cele mai pesimiste.
FC Argeș a fost incoloră, inodoră și insipidă, dar a dat gol în min. 75 și a câștigat. Arădenii nu puteau emite pretenții, din moment ce doar doi seniori au fost în primul unsprezece.
Formații:
FC Argeş: N. Grecu – Tofan, Vişa, Şerbănică, Ct. Stan – R. Costin, I. Şerban – Rob. Grecu (D. Oancea 72), I. Năstăsie, Martin (D. Andrei 67) – Buhăescu (Nilă 46). Antrenor: Emil Săndoi
UTA: Barna – D. Lazăr, Al. Manea, R. Iuga, Dinculescu – D. Dan, I. Tănase – Stahl (Sorato 63), Jorza, Prună (A. Iuga 76) – D. Popa (D. Toma 67). Antrenor: Ionuţ Popa
Arbitri: Constantin Olaru (Râmnicu Vâlcea) – Florian Vișan (Galați), Daniel Vlase (Slobozia Conachi – Galați). Rezervă: Omar Dumitrică (Craiova)
Observatori FRF: Dorinel Dincă (Călărași) și Eduard Dumitrescu (Pitești)

Recomandările redacției