Primele 10 orașe ale lumii la capitolul hoţi de buzunare

0
181

Turiştii care vizitează marile oraşe ale lumii sunt captaţi de atracţiile turistice şi nu mai sunt atenţi la genţi şi portofele. TripAdvisor a realizat o listă cu 10 oraşe în care pot fi întâlniţi cei mai mulţi hoţi de buzunare, potrivit Mediafax.
Atunci când călătoresc în oraşe mari din lume, unul dintre cele mai importante lucruri de care turiștii trebuie să ţină cont sunt hoţii de buzunare. Potrivit TripAdvisor, sunt 10 oraşe ale lumii în care turiştii trebuie să fie extrem de atenţi la bu­zunare.
Barcelona, de exemplu, este pe locul întâi în topul oraşelor cu cei mai mulţi hoţi de buzunare. Las Ramblas, renumita stradă pietonală şi atracţie turistică po­pulară, este o zonă de risc, de aceea tu­riştii care ajung în acest oraș din Spania ar trebui să o evite sau să fie foarte atenţi când trec pe acolo, potrivit Independent.
Roma şi Florenţa, din Italia, sunt pe listă. Plină de repere istorice şi puncte de interes cultural, Roma atrage în fiecare an milioane de turişti. Din păcate, mul­ţimile care se fotografiază în faţa Coloseumului fac indirect o invitaţie hoţilor de buzunare care profită de neatenţia lor pentru a le lua telefoane, camere şi portofele. Acelaşi lucru se întâmplă şi în Florenţa.
În Praga, din Republica Cehă, străzile înguste şi pietruite, străbătute de turişti în fiecare an, sunt zone în care hoţii fură cele mai multe bunuri.
Madrid este al doilea oraş spaniol de pe listă. Este un oraş aglomerat, în care turiştii pot întâlni mulţi hoţi. Fleamarketul El Rastro şi Metro sunt citate ca fiind unele dintre cele mai riscante locuri când vine vorba de hoţii de buzunare, dar muzeele sunt, de asemenea, locuri în care se pot fura bunurile turiştilor.
Parisul, capitala Franței, este pe listă, de asemenea. Mulţimile uriaşe care se adună lângă Turnul Eiffel, Luvru şi Me­trou, uşurează „munca” hoţilor de buzu­nare din acest oraş. Este important ca turiştii să fie atenţi la lucrurile lor atunci când se află în zonele aglomerate ale oraşului.
În Buenos Aires, Argentina, hoţii de buzunare sunt cunoscuţi pentru „trucul muştarului”: stropesc turiştii cu muştar pe spate, pete care arată ca excremente de păsări, iar un străin „prietenos” în­cearcă să îi ajute şi să îi cureţe, în timp ce le fură şi bunurile.
Atena, din Grecia, este plină de mo­numente impresionante şi atracţii în aer liber, ceea ce înseamnă foarte puţină securitate în cele mai aglomerate locuri ale oraşului.
Hanoi, Vietnam: cartierul vechi din capitala Vietnamului este plin de monumente istorice şi arhitectură fascinantă, unde hoţii de buzunare pot fi întâlniţi la tot pasul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.