Primele avioane cu refugiaţi sirieni sosesc începând de joi seara în Canada

0
312

Primele zboruri canadiene, care aduc aproximativ 300 de refugiaţi sirieni provenind din Iordania, sosesc în ţară joi, în cadrul unui program de primire a aproximativ 10.000 de refugiaţi până la sfârşitul acestui an, a anunţat miercuri premierul Justin Trudeau, relatează Mediafax.

Primul avion militar de transport de trupe urmează să aterizeze la Toronto joi seara, al doilea sâmbătă, la Montréal. Aeroporturile din aceste două oraşe sunt punctele de intrare amenajate pentru primirea refugiaţilor.

După îndeplinirea formalităţilor administrative şi în urma unui examen medical, refugiaţii vor fi trimişi treptat către 36 de oraşe, în întreaga Canada.

Începând din ianuarie 2014, Canada a găzduit deja 3.500 de refugiaţi sirieni, susţinuţi de cetăţeni sau organisme private, a anunţat Ministerul Imigraţiei.

În cadrul procedurii de selecţie, Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a propus, la începutul lui decembrie, unui număr de aproximativ 60.000 de refugiaţi să depună un dosar de emigrare în Canada. Trei sferturi dintre ei se află în tabere în Iordania, iar restul în Liban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.