Neversea ar putea deveni pri­mul festival din lume alimentat cu energie verde, din sursă eoliană, urmând ca acest lucru să se realizeze cel mai devreme la ediţia de anul viitor a festivalului care are loc la malul mării, informează Mediafax.
Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, festivalul Neversea îşi pro­pune să devină, în 2020, primul festival de muzică din lume alimentat aproape integral cu energie verde, din sursă eoliană, provenită din Parcul Eolian Fântânele-Cogealac-Grădina, situat în judeţul Constan­ţa. Pentru aceasta, organizatorii festivalului au anunţat, luni, semnarea unui partene­riat cu o companie din domeniul energiei.
Procesul de implementare a infrastructurii necesare este de durată, urmând a fi început în acest an şi finalizat pentru ediţia din 2020, atunci când aproape tot festivalul va fi alimentat cu energie pro­venită din parcul eolian.
Pentru ediţia Neversea din acest an, compania din domeniul energiei va amenaja o zonă 100% verde, care va fi în totalitate alimentată cu energie regenerabilă. Totodată, vor fi luate măsuri pentru a preveni, reduce şi compensa orice efect advers asupra mediului: colectarea selectivă a deşeurilor şi reciclarea lor, înlocuirea tacâmurilor şi veselei de plastic cu paharele de sticlă sau din carton reciclabil, eliminarea paielor de plastic, selecţia elementelor de decor care se pot reutiliza.
„Parteneriatul este un exemplu de bune practici la nivel internaţional care demonstrează că două companii din industrii total diferite pot obţine rezultate extraordinare împreună, prin pu­nerea la comun a unor resurse care transformă în realitate idei şi iniţiative extrem de curajoase, menite să contribuie la protejarea noastră şi a mediului înconjurător pe termen mediu şi lung”, a declarat Bogdan Rădulescu, head of partnership al Neversea.
Pentru a marca momentul, DJ-ul Alex Parker a mixat, pentru prima dată în lume, din vârful unei turbine eoliene.

Recomandările redacției