Primăria Arad a dispus demolarea primelor două garaje ale cărui proprietar nu s-a conformat somaţiilor primite. Acestea erau situate pe strada Simion Popa din cartierul Micălaca şi ar fi trebuit demolate până la 30 aprilie.
Întrucât termenul în care proprietarul ar fi trebuit să dezmembreze cele două construcţii provizorii expirase de mult, municipalitatea a emis către operatorul contractat în acest scop comanda de lucrări de demolare. Spre surprinderea tuturor, cele două garaje nici măcar nu erau folosite pentru adăpostirea maşinilor, având mai degrabă rol de spaţiu de depozitare (s-au găsit la faţa locului: ladă frigorifică, frigider, materiale de construcţii, elemente de mobilier, damigene, cauciucuri).„Primăria Municipiului Arad atrage atenţia că va proceda întocmai cu toate garajele care nu vor fi demolate în termenul prevăzut de somaţie. Conform regulamentului local, proprietarii garajelor vor fi somați să ridice construcţiile provizorii de pe domeniul public prin afișarea somației pe garaj, iar în cazul unui refuz Primăria Municipiului Arad le va demola pe cale administrativă, iar costurile vor fi recuperate de la proprietari”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.
Demersul este unul premergător lucrărilor de regenerare urbană a spaţiilor dintre blocuri. Desființarea celor două garaje de pe strada Simion Popa va permite acum amenjarea a două noi locuri de parcare.
(I.P.)

Recomandările redacției