Primele două transferuri au ajuns la UTA

0
232

Conducerea clubului UTA a ajuns duminică seara la înțelegeri cu mijlocașii Roger Junior Rodrigues Figueira și Modestas Vorobjobas.

Cei doi au fost acompaniați, duminică seara la prezentarea oficială, de antrenorul principal utist Laszlo Balint și impresarul Bogdan Apostu. Prezentarea completă, în video-ul din deschidere.

Primul e brazilian, născut pe 1 martie 1996. În Brazilia a fost echipierul formațiilor Botafogo, Vila Nova FC, Goiania și Atletico Goianiense. În Europa, a jucat la grupările albaneze la FK Kukesi și KS Kastrioti, dar și în Letonia la Riga FC. Cu ultima trupă a jucat în preliminariile Champions League toamna trecută.

Este prima noastră achiziție în această campanie, a fost primul jucător care a semnat un contract cu UTA. La ce calități are, sunt convins că ne va ajuta foarte mult în compartimentul ofensiv. Este un jucător polivalent care poate acoperi cel puțin două poziții de la mijloc în sus și este de picior stâng. Mi-am dat seama că este un fotbalist extrem de ambițios, extrem de determinat și din punctul acesta de vedere se va integra perfect în acel spirit pe care mi-l doresc în vestiar și care sper să reapară rapid după ce am suferit din acest punct de vedere pe finalul anului trecut. E foarte importantă atitudinea cu care a venit Roger. Chiar dacă a aterizat la Arad după o călătorie foarte lungă, după o schimbare de fus orar deloc neglijabilă, e foarte nerăbdător să înceapă să se antreneze și să se integreze cât se poate de repede în colectivul nostru. Acesta este un semn extrem de bun și spune multe despre despre obiectivul lui personal, acela de a da totul și de a se integra cât se poate de repede. Timpul este foarte scurt, toată lumea a înțeles acest lucru”, a afirmat antrenorul „Bătrânei Doamne” despre brazilianul Roger.

Al doilea e lituanian și s-a născut pe 30 decembrie 1995. și vine de la campioana en-titre a țării sale, Zalgiris Vilnius. A mai jucat la FK Sialuai și FK Trakai, cu toate trei bifând meciuri în cupele europene, iar de 22 de ori a îmbrăcat tricoul echipei naționale a Lituaniei, pentru care a înscris de două ori.

Mijlocașul central s-a documentat înainte despre echipa cu care a semnat în primele zile ale lui 2021 și în mod special despre fanii echipei despre care a spus că își dorește să îi întâlnească cât mai curând. „Mă bucur că am venit la UTA, care este un nume mare în fotbalul românesc și sper să facem istorie împreună. Eu pot să aduc echipei un plus de energie, energie care vine și din partea fanilor. Am auzit că UTA are o galerie frumoasă, una din cele mai frumoase din țară și de abia aștept să îi văd. Sper ca integrarea mea în echipă să fie cât mai rapidă, m-am văzut deja cu băieții, m-au întâmpinat foarte bine. Am discutat și cu antrenorul despre ceea ce se așteaptă de la jucătorii noi și sper să asigur aceste lucruri. Este un pas nou în cariera mea, într-o țară nouă, un campionat mai important”, a spus Vorobjobas.

Pentru Balint și Bogdan Apostu această perioadă a fost una extrem de dificilă deoarece aceștia s-au ocupat foarte mult de găsirea unor jucători potriviți pentru posturile unde UTA era deficitară.

Nu a fost o vacanță ușoară nici pentru mine, nici pentru Bogdan, pentru că am căutat să identificăm jucători care să se plieze criteriilor noastre de selecție și unul dintre cele mai importante criterii a fost spiritul și, după cum spuneam, Mode aduce energia pe care trebuie să o aducă fiecare jucător pe care o să îl transferăm în această iarnă. Mode este un jucător important pentru Lituania și sper să devină un jucător important și pentru campionatul României. Am foarte mare încredere în el. Joacă pe o poziție pe care ne doream concurență, și consistență și sper din tot sufletul să cunoaștem satisfacții împreună. Este un jucător motivat. Mă bucur foarte mult că din discuția pe care am avut-o azi dimineață cu el mi-a transmis determinare, ambiție, energie. L-am văzut și la antrenamentul de astăzi, chiar dacă a fost unul de acomodare, a venit foarte, foarte determinat să facă treabă și cred eu că este un un pas important atât pentru el cât și pentru noi“, a spus Laszlo Balint despre noul său mijlocaș central.

Prezentare Video

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.