După șapte luni de călătorie prin spațiu, sonda NASA InSight a aterizat pe Marte. La câteva minute după aterizare, InSight a transmis către NASA “semnalul” oficial pentru a raporta că este bine, inclusiv o fotografie a suprafeței marțiene unde a aterizat.

Sonda spațială InSight, lansată de NASA și care a ajuns pe planeta Marte luni seara, i-a omagiat pe membrii formației Goodbye to Gravity care au murit în incendiul din clubul Colectiv: Alex Pascu, Bogdan Lavinius, Vlad Tenea și Mihai Alexandru.

Initiațiva a apartinut unui fan german al formatiei, Andreas Schonhofen. Pe pagina de Facebook Goodbye to Gravity ii sunt aduse multumiri acestuia.

„Sonda spațială InSight a NASA a ajuns pe Marte! Pe lângă misiunea stiintifica, sonda a purtat si numele lui Alex, Bogdan, Vlad si Mihai, onorând memoria lor în afara lumii noastre și în eternitate. Încă o dată, mulțumiri lui Andreas Schonhofen pentru aceasta inițiativa comemorativă minunată!”, este mesajul publicat pe rețeaua sociala.

InSight va săpa o groapă adâncă şi va încerca să afle dacă în subsolul lui Marte există un flux de căldură, pentru a determina dacă şi această planetă telurică are un nucleu fierbinte aşa cum este cel terestru. De asemenea, modulul InSight este dotat cu un seismometru pentru a detecta şi cele mai slabe seisme marţiene.

Recomandările redacției