Rețeaua de asistenți maternali a fost extinsă nu doar la nivel național, ci și local. Prin proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului au fost formați și angajați, primii asistenți maternali profesioniști.

Prin intermediul proiectului până la finalul anului 2023 actuala reţea de asistenţă maternală din cadrul DGASPC Arad va fi extinsă, eşalonat, cu un număr de patru asistenți maternali pentru fiecare an de derulare a proiectului, în total în cei 5 ani fiind angajați 20 de noi asistenți maternali profesioniști.

„Proiectul vine în sprijinul dezvoltării și profesionalizării actualei rețele de asistenți maternali. Aceasta reprezintă, în opinia noastră, una dintre cele mai bune opțiuni pentru asigurarea creșterii și îngrijirii copiilor aflați în sistemul de protecție specială. Se încearcă astfel extinderea rețelei de asistență maternală și pe de altă parte crearea pentru copiii aflați în grija statului, a unui mediu cât mai apropiat de cel familial. Ne bucurăm că deja am reușit angajarea a 3 noi asistenți maternali profesioniști, acestora fiindu-le deja încredințați 5 copii, urmând ca în scurt timp să îl angajăm și pe cel de-al 4-lea AMP”, a susținut Erika Stark, director general DGASPC Arad.

Asistenții maternali vor beneficia de două sesiuni de perfecționare profesională., din acest an și până în 2023.

În prezent, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad numărul asistenților maternali profesioniști angajați este de 92, un număr de 16  posturi fiind vacante.

Recomandările redacției