Extraordinara perioadă a Sărbătorilor de Iarnă începe deja să-și arate magia și frumusețea, în principal prin frumoasele noastre co­linde strămoșești. În plus, dacă aceste colinde sunt interpretate de cristaline glasuri de copii, încân­tarea  nu poate fi mai mare și nici bucuria mai intensă. Astfel de momente sunt așteptate cu drag și nerăbdare de toți creștinii și în fiecare an.
Ieri, în premieră pentru acest an, la  Primăria comunei Păuliș s-au derulat astfel de momente, odată cu sosirea primilor colindători.
Întreg colectivul administrativ în frunte cu primarul comunei, Petru Nicoară – el însuși fost dascăl –  i-a primit cu mult drag pe primii mici colindători ai acestui an: copiii de la Grădinița „Samariteanul” din Sâmbăteni.
Micuții grădinari au colindat – cum au știut ei mai bine și mai frumos – atât frumoase colinde în limba română cât și în limba engleză, noi fiind de-acum o țară cu infinit mai largi perspective… geo-spațiale!
Alături de ei au fost și doamnele educatoare care în final au fost foarte mândre de evoluția copiilor, a micilor lor învățăcei, trecând, firește, pe plan secund și cu modestia caracteristică deosebita lor muncă ce se ascunde în spatele unui atât de firesc și de succes „concert“ .
Împresionat și încântat deo­potrivă, primarul comunei Păuliș, profesorul Petru Nicoară a mulțumit copiilor-colindători dar și doamnelor educatoare pentru frumoasa inițiativă, adresându-le la rândul său tradiționalele urări de „Sărbători Fericite“ și  „An Nou fericit, plin de realizari prospere“!
Serbare de Crăciun, la Școala Generală din Păuliș
Ca în fiecare an, elevii Școlii Generale din Păuliș organizează vineri, 19 decembrie, începând cu ora 12, tradiționala Serbare de Crăciun.
Elevii claselor I-VIII vor prezenta cu această deosebită ocazie, tradiționale scenete specifice Nașterii Domnului Iisus Hristos, vor recita poezii și vor încânta invitații cu frumoasele colinde de iarnă.
Sunt așteptați să fie prezenți la acest deosebit eveniment al… celor mai tineri cetățeni ai comunei Păuliș mai ales părinții, bunicii și alte neamuri dar și prietenii, pentru a-i susține și admira.     (F.B.)

Recomandările redacției