Spitalul din Ineu, devenit unitate de tratament pentru persoanele infectate cu COVID -19 are primii pacienți externați. Aceștia au fost internați aici și tratați cu tratamentul stabilit prin metodologie și în funcție de forma de boală.

Trebuie subliniat că, de la începutul pandemiei și până acu, cadrele medicale de la Ineu autrecut prin momente dificile, parte din personal fiind infectat. De asemenea, se lucrează cu un personal redus.

Între pacienții internați aici se numără și persoane tinere, de 24 de ani.

Pentru personalul medico sanitar al Spitalului Orasenesc Ineu este o zi importantă, ziua în care, din primii 17 pacienți confirmați pozitiv cu COVID 19, internați în seara zilei de 24 aprilie 2020, cinci pacienți au fost externați. Cei cinci pacienți au fost testati conform metodologiei și au avut rezultate negative, având vârste cuprinse între 24 și 60 de ani. Aceștia vor pleca în autoizolare și le dorim multă sănătate.

Multumesc personalului medical, asistentelor, infirmierelor și tuturor celor care au contribuit la însănătoșirea acestor pacienți. Multumesc celor care au avut încredere în această echipă! Doresc multă sănătate , răbdare și putere de muncă să reușim să externăm cei 21 de pacienți care în zilele următoare vor fi testați, a susținut managerul Spitalului Ineu, ing.Ec. Monica Mang.

După declarațiile conducerii spitalului, alți pacienți au putut fi externați marți, 5 mai.

Șapte pacienți vindecați de COVID-19, aparținând Centrului de Îngrijire și Asistență Pecica, au fost externați de la Spitalul din Ineu. După ce luni au fost anunțați primii cinci pacienți vindecați, astăzi (marți n.r) au fost externați încă doi pacienți. Aceștia au fost internați în seara zilei de 24 aprilie 2020. Felicit echipa medicală de la Spitalul din Ineu care a muncit pentru însănătoșirea acestor pacienți!, susține Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Potrivit autorităților, la Spitalul din Ineu au mai rămas internați în total încă 19 pacienți COVID-19, care provin de la centre de îngrijire pentru vârstnici și persoane cu dizabilități din județul Arad. Aceștia sunt în stare bună, urmând ca în zilele următoare să fie testați.

Spitalul din Ineu a fost transformat în spital suport COVID-19, întrucât este singurul spital din afara municipiului Arad care corespunde criteriilor legale pentru prevenirea transmiterii îmbolnăvirilor COVID-19.

Recomandările redacției