Nu am facut nici un comentariu pe marginea subiectului: ,,VREM SPITALE NU CATEDRALÔ.

Dau cateva exemple din Arad: Spitalul Clinic Județean de Urgenta care deservește întreg județul Arad, Sectia TBC, care în curând se va muta într-un spațiu nou ridicat de CJA. Avem spital în orașul Ineu, avem spital în orașul Lipova…

Nu spun ca nu ar mai fi nevoie de spitale! HAI SĂ LE MODERNIZĂM PE CELE PE CARE LE AVEM! Dar nu înțeleg de unde această lozincă: ,,VREM SPITALE NU CATEDRALE” Bisericile, indiferent de religie, sunt SPITALE PENTRU CEI BOLNAVI SUFLETEȘTE.

Cei bolnavi sufletește sunt de 2-3 ori mai numerosi decât cei bolnavi trupește și asta se poate vedea în fiecare zi, în fiecare duminică, la toate bisericile indiferent de religie. Vrem sa avem zeci de spitale in fiecare judet? Asta inseamna ca acceptam sa fim un popor bolnav trupeste. Mergeti si uitati-vã intâi în Biserici, sa vedeti câtã lume este! Bisericile NU SUNT GOALE. Ma doare ca se lovește doar in Biserica Ortodoxã, cand de fapt în toate cultele intâlnim aceleași probleme. Pastorii de la toate cultele se plimbă cu ”merțane” dar pe unii in vedem si pe altii alegem sa nu ii vedem… Dacă loviți, loviți în toți, în toate cultele. Vă dau un exemplu în Biserica Ortodoxă (aici pot să dau exemplu din Arad, dar nu e mare difență nici în celelalte eparhii): se plătește acea taxă de cult de maximum 35-40 de lei pe an/pe persoană cu venit, deci cei fara venit nu plãtesc.

Din spusele unui prieten caruia nu îi voi da numele si nici cultul la care merge, acesta plătește pe lunã, ATENȚIE pe lună, în jur de 400-500 lei/ familie!

În concluzie, va intreb de ce nu va legati si de altii, de ce nu îi judecati cu aceeasi masura si nu vã socheaza masinile cu care circula ei?!

Din ce strigă unii, eu asta înțeleg: ne dorim o țară bolnavă și trupeste și sufleteste… Și vom avea, dacă nu ne vom opri. Vom avea lucrurile dupã care strigăm si plângem.. PREȚUIȚI ȘI IUBIȚI OAMENII DE LÂNGĂ VOI! Ajutați-i voi personal pe cei ce sunt în suferință, din puținul vostru dați si la cei care nu au, ajutați-i voi, oricât de puțin ati da! Pentru cel care nu are, înseamnă enorm, înseamnă o bucurie. Voi veti fi lumina lor, așa cum Hristos ne ajutã și este lumina noastră.

Biserica Ortodoxă, cred că și celelate culte se roagă pentru cei care sunt în suferință pentru cei care au trecut la cele veșnice. În loc să stăm să batjocorim biserica ortodoxă pe retelele de socializare mai bine ne-am ruga pentru ei si pentru noi.

Bogdan Gheorghe Noghiu, student la Teologie Ortodoxă Pastorală

  • Cetatean spune:

    Nu e vorba de „lovit”. E vorba ca s-a cazut dintr-o extrema in alta ! Vedeti cate biserici (si nu ma refer numai la BOR !) s-au facut dupa ’89 si cate scoli sau spitale ? Deci, ceea ce deranjeaza pe multi este acest dezechilibru. Cum e posibila grandomania extrema (v. Catedrala Mantuirii Neamului, si nu numai !), cand in Bucuresti nu exista decat un numar infim de locuri in Spitalul de arsi, iar in tara nu exista asa ceva ?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției