Soufiane Jebari a debutat la UTA în mediul ostil pe care l-a regăsit la Miercurea Ciuc, după despărțirea de Csikszereda. Ibericul cu origini marocane a intrat pe teren când scorul era deja 6-0 pentru noua sa formație, chiar în ziua în care a împlinit 25 de ani și și-a „cules” destule jigniri din tribună. În maghiară și engleză.
De un „tratament” special a avut parte și Bogdan Apostu, impresarul care-și asumă afinitatea pentru „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc și care a intermediat transferul lui Jebari în „alb-roșu”. „Din păcate, comportamentul unor spectatori față de Jebari nu este decât o extensie a percepției unor conducători de la Miercurea Ciuc vizavi de fotbal în general și de fair-play, în special. Invidia, răutatea și ranchiuna sunt apanajul oamenilor mici, în general, iar noi facem parte dintr-o altă categorie de oameni. Înainte meciului, unii dintre adversarii noștri erau mai preocupati dacă vine sau nu Bogdan Apostu la stadion, pentru că, vezi Doamne, le-aş fi furat jucătorul. Le reamintesc că ei au fost cei care i-au rezi­liat contractul jucătorului, nicidecum eu. Și sper că de acum încolo vor avea suficient timp să se concentreze la ceea ce de fapt au de făcut și anume la latura sportivă. Și, dupa ceea ce am văzut în această seară, mai au mult de lucru”, ne-a declarat Apostu.
Se pare că principalele reproșuri la adresa fostului atacant al UTA-ei sau CFR-ului au venit de la Zoltan Szondi, președintele Csikszereda, care nu a agreat mutarea lui Jebari la Campioana Provinciei. Fiind la curent cu toată „speța”, Laszlo Balint a ținut să-i mulțumească lui Bogdan Apostu pentru întreaga sa implicare la UTA și să-i dea o parte din merite și lui pentru ceea ce înseamnă echipa arădeană astăzi. „Îi multumesc lui Gyuszi pentru cuvinte, el știe foarte bine cât de mult înseamnă pentru mine, atât ca om, cât și ca antrenor. Iar mai presus de orice, felicitări acestor băieți minunați, care, alături de staff, au făcut din UTA cea mai puternică echipa a ligii secunde, jucând un fotbal cum eu, personal, nu am mai văzut de mulți ani încoace la nivelul ligii secunde”, a adăugat Bogdan Apostu.
Soufiane Jebari s-a transferat la UTA la începutul lunii decembrie a anului trecut după ce s-a despărțit pe cale amiabilă de formația din Miercurea Ciucului, pentru care a evoluat din vara lui 2017 în Liga a III-a și doar cinci partide pe scena eșalonului doi.
Seara, la hotelul din Brașov în care sunt cazați, utiștii i-au făcut o surpriză lui Jebari de ziua lui. Căpitanul Cipri Rus a purtat tortul ornat cu cifra 25 și toată echipa i-a cântat la «La Mulți Ani!» mijlocașului spaniol.

Recomandările redacției