Primul antrenor din România suspendat pentru tentativă de blat e din seria UTA-ei!

0
176

Giovani Pisano, fostul antrenor al echipei FC Caransebeş a devenit primul antrenor din istoria fotbalului românesc care a fost suspendat pentru că a vrut să aranjeze rezultatul meciului dintre Unirea Tărlungeni- FC Caransebeş, încheiat 1-1, disputat anul trecut în Liga 2.
Conform rechizitoriului prezentat în faţa Comisiei de Disciplină, în seara de dinaintea meciului dintre Unirea Târlungeni şi FC Caransebeş antrenorul italian Giovani Pisano a făcut o şedinţă cu mai mulţi jucători importanţi ai echipei, cărora le-a spus că în meciul de a doua zi, 17 octombrie, „are nevoie de multe goluri”. A doua zi, înainte de meci, chiar în vestiarul echipei, Pisano
le-a transmis acelaşi lucru altor jucători, majoritatea cu profil defensiv.
Cum la pauză, scorul era 1-0 pentru Unirea Tărlungeni, Pisano a intrat nervos în vestiar, a dat afară pe toata lumea, cu excepţia titula­rilor, şi le-a transmis: „Haideţi să pierdem cu 3-0! Dacă nu faceţi asta, pierdem tot. Dacă sunteţi de acord, marţi luaţi banii şi un bonus”.
Jucătorii au refuzat oferta lui Pisano, iar meciul s-a terminat la egalitate, 1-1, golurile fiind marcate de Petra pentru Tărlungeni, respectiv Săulescu pentru FC Caransebeş. Imediat după finalul meciului, Pisano a mers în Italia, de unde s-a întors abia peste o săptămână, chiar dacă echipa sa urma să joace pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaş, meci pierdut de FC Caransebeş cu 5-0.
În ciuda faptului că a fost citat prin toate formele de către Comisia de Disciplină, Giovani Pisano nu s-a prezentat la niciun termen iar miercuri, în baza articolului 60 bis, ali­neatul 1, litera A din regulamentul disciplinar al FRF, privind integritatea meciurilor, a fost suspendat pentru 9 luni şi a primit o penalitate sportivă de 100.000 lei.
Federaţia Română de Fotbal intenţioneză să notifice FIFA, pentru ca suspendarea de 9 luni a lui Giovani Pisano să fie valabilă în toate federaţiile afiliate.
Giovanni Pisano a ajuns în România în anul 2014, tot în Liga
a II-a, la CS Baloteşti. În cariera sa de fotbalist, a jucat un singur meci în Serie A, pentru Foggia, împotriva echipei Brescia, într-un meci în care românul Gheorghe Hagi a marcat două goluri. Pisano a fost golgeter în Serie B în 1995, în perioada în care juca pentru echipa Salernitana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.