Primul caz al Poliției Animalelor Arad: Un pui de câine, închis de două zile într-o mașină, a fost salvat

1
1289

Polițiștii din cadrul Biroului Poliție a Animalelor Arad, au avut primul caz rezolvat cu succes în oraș. Ofițerii au fost sesizați, astăzi, despre cazul unui un pui de câine, legat și abandonat  într-un autoturism, în centru orașului.

Deplasându-se pe Bulevardul Revoluției, polițiștii au constatat ,,existența, în habitaclul unui autoturism, a unui exemplar canin din rasa ciobănesc belgian (malinois) de aproximativ nouă luni. Acesta ar fi fost abandonat și legat, în interiorul autoturismului, de aproximativ două zile, fiind hrănit și adăpat de trecători”, precizează reprezentanții Poliției Animalelor Arad.

Câinele era închis în interiorul mașinii fără apă și hrană. Deoarece  nu au fost asigurate condițiile minime de supraviețuire ale animalului, acesta a fost ridicat de polițiști, care au emis un ordin de plasare în adăpost pentru 45 de zile, fiind preluat  de o asociație de protecția animalelor din localitatea Zăbrani. ,,Avea un geam întredeschis și ușa portbagajului nu era asigurată. Proprietarul în acte al autoturismului poate să nu fie același cu proprietarul de drept. În orice caz se fac cercetări pentru a identifica proprietarul autoturismului și al câinelui”, ne-a declarat Claudia Iuga, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Arad.

La această oră se continuă verificările pentru identificarea proprietarului și luarea măsurilor legale care se impun.

1 COMENTARIU

  1. Felicitări Poliției Animalelor și multe mulțumiri celor care au observat drama animalului și au avut grijă de el pînă a fost salvat ! Pare a fi o rază de speranță pentru domeniul protecției oficiale a ființelor cu care Dumnezeu ne-a dat să împărțim lumea în care trăim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.