Primul caz de infectare cu tulpina Alpha, la Arad

0
1878

Un nou caz de infectare cu tulpina Alpha a fost confirmat la Arad după ce au existat suspiciuni cu privire la acest virus.
Pacientul este în vârsta de 70 de ani, cu domiciliul în Austria, cetățean străin care a venit în România și a fost depistat pozitiv. În 21 iulie s-a internat în secția de boli infecțioase în Arad, unde s-a ridicat o suspiciune de o altă tulpină. A fost recoltat in 27 și trimis la Cantacuzino, iar marți a venit rezultatul secvențierii. Este pozitiv cu tulpina Alpha de tip britanică. Pacientul în data de 14 august a fost externat la cererea familiei și cu test negativ” a declarat directorul medical Lenuța Timiș.
Bărbatul locuiește în Austria, însă a venit în concediu acasă, în țară. Până la primirea rezultatului, acesta a devenit negativ și a fost externat, forma sa de boală fiind medie, fără a fi necesară internarea la ATI.
Directorul medical al spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Lenuța Timiș, spune că în cursul săptămânii trecute a mai fost trimisă o probă la secvențiere la Institutul Cantacuzino, iar rezultatul este așteptat. La fel s-a ridicat suspiciunea de tulpina Delta. Până în prezent a existat o singură confirmare de infectare cu tulpina delta, internat la un spital la un cetățean indian cu domiciliul în județul Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.