Primul clopoțel a sunat și la școlile de pe Valea Crișului

0
582

Acum la început de an școlar, am trecut pe la câteva școli de pe Valea Crișului, pentru a vedea cum s-au pregătit profesorii, autoritățile, pentru începerea noului an, dar și să suprindem emoția celor mici. Sălile de clasă erau decorate cu mult bun gust pentru a-i întâmpina pe elevi cum se cuvine.
Am început cu Liceul Teoretic de la Sebiș, unde slujba de deschidere a noului an școlar a fost oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu părinte protopop Botea. După oficierea slujbei, a luat cuvântul directorul liceului, prof. Turnea Marius Remus, care le-a vorbit copiilor printre altele și despre serbarea de la Țebea cu ocazia împlinirii a 147 de ani de la trecerea în neființă a eroului național Avram Iancu. În cele ce au urmat, a luat cuvântul și primarul interimar Radu Demetrescu. „Vă urez un nou an școlar plin de bucurii, satisfacții și rezultate bune la învățătură. Educația celor mici, învățământul, sănătatea sunt prioritățile noastre”, a precizat Radu Demetrescu.
Mergând mai departe înspre Buteni, am găsit multă emoție și entuziasm în prima zi de școală. Directoarea școlii, profesoara Sorina Vanci, ne-a precizat că a fost împreună cu primarul comunei, Mircea Braiți, și la celelalte școli din comună, pentru a se asigura că pregătirile pentru noul an școlar decurg conform planului. Adunați în careu, elevii au ascultat slujba și îndemnul primarului, care i-a încurajat să fie silitori și în noul an școlar, pentru cele mai bune rezultate, și care le-a urat un an plin de bucurii și succes.
La Almaș, am participat la o festivitate de începere a noului an școlar deosebită. „Este o zi mare, începerea unui nou an școlar. Cu prilejul primei zile de școală, ne bucurăm să spunem că avem școli igienizate în Almaș și satele aparținătoare. Suntem bucuroși de sprijinul Primăriei, care a fost alături de noi oricând am solicitat”, a precizat directorul Școlii Gimnaziale „Lazăr Tâmpa” din Almaș, prof. Rafila Vesa. Elevilor le-a urat un an școlar plin de bucurii și note mari, și primarul comunei, Ginu Costea.
Voicu Sida

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.