OLYMPUS DIGITAL CAMERAAnul 2013 va sta sub patronajul numelui de Claudiu. Primii doi născuţi în acest an poartă acest nume: un băieţel din Botfei şi o fetiţă, Claudia, din Galşa.
Pe lângă faptul că este băiat, superstiţioşii mai au un motiv de încredere că 2013 va fi un an îmbelşugat: în prima şi a doua zi a lui 2013, şapte copilaşi au fost aduşi pe lume şi toţi sunt perfect sănătoşi.
Claudiu Capră-Ardelean este numele primului copil care s-a născut în acest an. Deşi s-a grăbit să vină pe lume mai repede cu două săptămâni, băieţelul este perfect sănătos şi a primit nota 9 la naştere. Acesta s-a născut la Secţia Matern a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi este din localitatea Botfei, aparţinând comunei Hăşmaş. A văzut lumina zilei la ora 09.15, naşterea efectuându-se pe cale naturală. Nicoleta Valentina Capră, mama copilului, în vârstă de 20 de ani, este foarte fericită, Claudiu fiind cel de-al doilea său copil. „Mai am un băieţel acasă, de asemenea foarte special, pe care l-am născut în Ajunul lui Moş Nicolae al anului 2009. Sunt foarte bucuroasă că sunt prima mamă a anului 2013 deşi recunosc că mi-a fost teamă la început de acest an. Sper totuşi să fie un an norocos pentru copilul meu, mai ales că am înţeles că numărul 13 aparţine Maicii Domnului. Şi tatăl copilului este foarte fericit pentru naşterea sa, în special pentru că este băiat. Se bucură că acum va avea sprijin din partea a doi băieţi. Tatăl lor este plecat la muncă în străinătate, în Irlanda, însă vine acasă de sărbători“, ne-a spus tânăra mămică.
Cel de-al doilea copil al anului a venit pe lume la ora 10.00 şi se numeşte Claudia Samina. Fetiţa a cântărit la naştere 3.850 de grame şi este al cincilea copil al familiei, primind la naştere nota 9.
S-a născut Enescu
Cel de-al treilea copil din 2013 poartă numele celui mai mare compozitor  pe care l-a avut vreodată ţara noastră: Enescu. Nu este vorba însă despre George, ci despre Fabian Enescu, un copil de nota 9 care a cântărit la naştere 3.450 de grame şi este din Zimandu Nou.
Alesia Miriam Morari este cel de-al patrulea copil al anului şi a avut la naştere greutatea de 3.100 de grame. Următorul copil a fost Adelin Ionuţ Penta, născut prin cezariană şi care a cântărit 3.300 de grame.
Primul copil de nota 10
În cea de-a doua zi a anului s-a născut Alexandru Ioan Căpraş, care a cântărit la naştere 3.700 de grame şi este din Arad. Al doilea copil se numeşte Catia Emilia Negru, de 2.900 de grame, care este primul copil al Aradului care a primit la naştere nota maximă. „La toţi cei şapte copilaşi care s-au născut până în prezent nu s-au conturat malformaţii congenitale şi sper ca evoluţia să le fie bună până la capăt“, ne-a asigurat dr. Elena Gomoi-Voichescu, medic primar pediatru al secţiei Matern din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad.
La acelaşi spital s-a născut pe data de 24 decembrie, chiar în Ajunul Crăciunului cel de-al 16-lea copil al unei familii din Arad.

Recomandările redacției